Zomervakantie Kroatië | In de zomer naar Kroatië?

Vakantie naar Kroatië? Goed idee!
Zomervakantie KroatiëDe Republiek Kroatië is één van de populairste vakantielanden van Europa: elk jaar opnieuw vinden miljoenen toeristen hun weg richting dit land aan de Adriatische Zee. Sfeervolle steden, een adembenemende natuur en een vriendelijke, joviale cultuur zijn slechts enkele van de vele punten die van een zomervakantie Kroatië een goed idee maken. Wat valt er dan zo allemaal te doen in Kroatië? Een kort maar vast en zeker niet volledig overzicht.

Door hieronder op de link te klikken kom je de mooiste reizen te weten. Je komt vervolgens bij een reisspecialist terecht waar je een mooie zomervakantie in Kroatië kunt gaan uitzoeken.

Bekijk hier meer informatie over de zomervakantie in Kroatië ->

Zomervakantie Kroatië, enkele leuke tips:

 • Korcula
  Het eilandje Korcula is net geen vijfig meter lang en is zo’n acht kilometer breed maar desondanks een toeristische trekpleister die niet te negeren valt. Gelegen aan de Adriatische kust is Korcula bekend om steenhouwerskunst, de traditionele Klapa muziek en het jaarlijkse Korkyra Baroque Festival. Wil je echt eens ondergedompeld worden in de traditionele cultuur van het land? Dan is Korcula Zomervakantie Kroatiëde plek om te zijn. Men beweert zelfs dat Marco Polo er is geboren.
 • Het Amfitheater van Pula
  In de provincie Istrië kan je één van de knapste amfitheaters ter wereld bewonderen. Het oude Romeinse bouwwerk kan je terugvinden in de stad Pula en dateert van de eerste eeuw na christus. Op zijn hoogtepunt konden er maar liefst 23 000 toeschouwers er binnen om de gladiatoren voor hun leven te zien vechten. Vandaag de dag kan je er naar concerten luisteren of een streepje theater bekijken.
 • Sibenik
  Het spreekt voor zich dat je bij een zomervakantie Kroatië aan de kust moet zijn. Aan die kust bij de Adriatische Zee kan je bijvoorbeeld de havenstad Sibenik terugvinden. Niet alleen kan je hier genieten van de heerlijke Kroatische zon maar bovendien ook nog eens de Kroatische cultuur ervaren. Sibenik is de oudste inheemse Kroatische stad en werd tijdens de oorlogen voor de onafhankelijkheid van Kroatië beschadigd. Ondanks dat is er nog meer dan genoeg over om het een bezoekje waard te maken.

Een zomervakantie Kroatië kan eruit zien zoals je zelf wilt. Aan de ene kant heb je de keuze tussen zon, zee en strand. Aan de andere kant is een streepje cultuur ook nooit veraf!

Bekijk hier meer informatie over de zomervakantie in Kroatië ->

Interessante links:

Comments

 1. Anoniem
  28 april 2017 / 13:57

  Ik zou best wel eens in de zomer naar Kroatië willen gaan.

 2. Anoniem 2
  28 april 2017 / 13:58

  Als je naar Split gaat dan kan je ook genieten van een heerlijke zomervakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *