Weer Kroatië | Alles over het weer in Kroatië.

Het weer in Kroatië.
Weer KroatiëKroatië is maar iets groter dan Nederland, maar het kleine land kent door zijn bijzondere ligging nabij de Middellandse Zee en verschillende gebergten toch verschillende klimaattypes. In bijvoorbeeld Zagreb (Centraal-Kroatië) en Split of Dubrovnik (beide Zuid-Kroatië) is het weer zodoende zeer verschillend in hetzelfde jaargetijde. Er is dus niet zoiets als ‘hét weer Kroatië’, maar eerder verschillende weertypes/klimaten in het continentale deel in het noorden, de gebergten in Centraal-Kroatië en de kustlijn in het zuiden. Wat is het weer in de drie grootste toeristensteden van Kroatië: Zagreb, Split en Dubrovnik? Kom in dit artikel nog veel meer te weten over het weer in Kroatië (Weer Kroatië).

Weer Kroatië, meer informatie:

  • Gemiddelde temperaturen in de zomer. In de warmste maanden (juli en augustus), is het in Split en Dubrovnik gemiddeld rond de 25 °C warm overdag. In Zagreb is het met gemiddeld 20 °C in de zomer iets koeler.
  • Neerslag in de zomer. Juli is met 25 millimeter neerslag de droogste maand van het jaar in Split en Dubrovnik. In Zagreb daarentegen regent het in de zomer juist meer dan in de winter. In juli en augustus valt gemiddeld 90 millimeter neerslag in de hoofdstad van Weer KroatiëKroatië.
  • Gemiddelde temperaturen in de winter. In Dubrovnik en Split is het in december en januari gemiddeld iets kouder dan 10 °C. In Zagreb daarentegen ligt de gemiddelde temperatuur in deze tijd van het jaar rond het vriespunt.
  • Neerslag in de winter. In Split en Dubrovnik valt in de winter veel meer neerslag dan in de zomer, maar ook tussen de twee steden is het verschil in neerslag groot. Zo valt in de uiterst zuidelijk gelegen stad van Kroatië, Dubrovnik, rond de 150 millimeter neerslag per maand in december en januari. In Split is dit gemiddeld ‘slechts’ 90 millimeter. In Zagreb daarentegen is de winter juist de droogste periode van het jaar, met gemiddeld 60 millimeter neerslag per maand in december en januari.
  • Het weer Kroatië? Concluderend, kan iemand die neerslag zoveel mogelijk wil vermijden, de Kroatische kuststeden beter in de zomer bezoeken, maar Zagreb juist in de winter.

Ben je van plan om een mooie rondreis of vakantie te boeken in Kroatië dan kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan.

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *