Vakantie Labin Kroatië | Labin Kroatië reizen.

Wat Labin te bieden heeft.
Vakantie Labin KroatiëDe meeste mensen denken bij Kroatië natuurlijk gelijk aan Dubrovnik of de schitterende eilanden voor de kust van Dalmatië in het zuiden van het land. Nochtans is ook het noorden van Kroatië zeker de moeite waard: het schiereiland Istrië kan zonder enige vorm van overdrijving het Toscane van Kroatië genoemd worden. Zo is het stadje Labin meer dan de moeite waard. Een vakantie Labin Kroatië heeft dan ook heel wat te bieden. Kom hieronder meer te weten over een Labin Kroatië reis en ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier de Labin Kroatië vakanties ->

Vakantie Labin Kroatië

 • Labin
  Labin is gelegen in een heuvelachtige streek in het oosten van Istrië gelegen aan de kust. Het is een omgeving die heel wat vijgenbomen en wijngaarden telt en bovendien een rijke geschiedenis heeft. Zo zijn er bewijzen dat de heuvels van Labin al meer dan 3000 jaar geleden bewoond werden. Vandaag de dag is Labin een relatief kleine, pittorske stad die een authentieke vibe afgeeft. (Vakantie Labin Kroatië tip)
 • Vakantie Labin KroatiëLink met Luther
  Labin heeft een serieuze link met de Duitse reformist Maarten Luther. Labin is namelijk de heimat van Matija Vlatit-Illrik die één van de belangrijkste medewerkers van Maarten Luther was. Het spreekt voor zich dat de stad dan ook het nodige heeft gedaan om dat in de verf te zetten. Zo kan je het oude familiehuis bezoeken en zijn er diverse musea die handelen rond de man.
 • Cultuurcentrum
  Labin is een stad die een prachtige natuur in de omgeving heeft en ook toegang tot de Adriatische kust biedt. Maar ook op cultureel vlak is Labin een echte topper. Zo heb je in het centrum van de stad het uit 1535 stammende Scampicchio-paleis, de Maria-Geboortekerk en het barokke Battiala-Lazzarini-paleis. Het spreekt dan ook voor zich dat de cultuurfanaat wel vaart bij een vakantie richting Labin. (Vakantie Labin Kroatië info)
 • De rustige stranden
  Labin ligt vlakbij de Adriatische kust en biedt dan ook toegang tot heel wat kiezel- en zandstranden. De stranden van Istrië zijn relatief breed en goed onderhouden. Een vakantie richting Labin is dan ook niet compleet zonder enkele dagen heerlijk genieten onder de warme zon op één van de vele stranden die je in de buurt terug kunt vinden.
Bekijk hier de unieke rondreizen en vakanties in Kroatië ->

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Enkele links:

Comments

 1. vakantielandkroatie
  9 december 2018 / 17:55

  Wil je naar Labin gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *