Vakantie Kroatië – een rustige vakantie!

Een rustige vakantie in het prachtige Kroatië.
Vakantie KroatiëVele vakantiegangers noemen Kroatië het paradijs in het hart van Europa. Terecht, want het land levert een subtiele mix van het Mediterraanse karakter, Oost-Europese invloeden en de Centraal-Europese stijl. Kroatië heeft een rijke historie en dankzij deze achtergrond zijn er veel invloeden in het land terug te vinden. Zodoende heeft het niet alleen natuurlijk schoon, maar ook een veelzijdige geschiedenis en cultuur. Zodoende is Kroatië een populaire bestemming. Maar wat als je nu wel wilt genieten van de pracht van het land, maar niet van het massatoerisme? Een vakantie Kroatië rustig vieren?

Bekijk hier alle vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië, meer informatie en tips:

Vakantie Kroatië: rustig
Kroatië heeft slechts 4 miljoen inwoners, maar met meer dan duizend eilanden, een lange kustlijn, 8 nationale parken, 11 natuurparken en vele werelderfgoed-plaatsen is dit een populaire vakantiebestemming. Het land is ontspannen, maar tegelijk levendig en trendy. Dit levert veel bezoekers op. Het is belangrijk te weten dat het land zelf veel doet om massatoerisme te voorkomen. De bevolking hecht veel waarde aan de karakteristieke en rijke cultuur en wil hier niet aan tornen. Daarom zijn er voldoende plekken te vinden om geheel tot rust te komen en het echte Kroatische leven te ervaren. Zelfs regelgeving zorgt ervoor dat er geen bouwvergunningen komen op waardevolle en fraaie plekken.

Vakantie KroatiëBijzondere, rustige plekken in Kroatië

In het land zijn veel kleine familiepensions aan te treffen. Deze adresjes zijn niet ontdekt door vele toeristen en zorgen voor een authentieke vakantie. Heerlijke olijven proeven tussen de pijnbomen, terwijl de grond een zacht parfum voortbrengt. Punat is een plek waar niet meer te horen is dan het klotsen van water en vogelgezang. Dugi Otok is een eiland dat anderhalf uur van de kust ligt en waar zelfs in het hoogseizoen genoten kan worden van de kalmte. Hier is de natuurlijke schoonheid optimaal aanwezig. Het heeft prachtige stranden met stenen terrassen, kliffen en vele dennenbomen. Een andere plek om te ontsnappen is het eiland Biscovo. Dit eiland ligt in de open zee, dichtbij het eiland Vis. Hier zijn excursies te maken naar de Blue Grotto. Het rustige en pure Kroatië is makkelijker te bereiken dan je denkt. (Vakantie Kroatië)

Vakantie Kroatië stappen, leuke ideetjes:

 1. De mooiste wandelpaden in Kroatië.
  De hedendaagse toeristen hebben niet genoeg aan een handdoek op het strand en een goed hotel. Moderne reizigers zijn op zoek naar uitdagingen, maar ook naar de schoonheid van de natuur. Kroatië is een divers land dat vele mooie wandelpaden heeft. We stellen jullie graag enkele van de beste routes voor.
 2. Vakantie KroatiëVelebit wandelpad.
  Dit is de langste wandelroute in Kroatië. De lengte is 100 kilometer, en als je ze helemaal wilt verkennen moet je zeker negen dagen uittrekken voor deze heuvelachtige tocht. Je ontdekt er de meest interessante landschappen rond de berg Velebit. De route begint in Zvizanu en eindigt in Starigrad Paklenca, met zicht op de Adriatische snelweg. Je kan deze tocht alleen doen of met een kleine groep, begeleidt door een gids die je zal begeleiden en voor jouw veiligheid zal zorgen tijdens de ‘tour’. Wanneer je met een gids stapt, weet je precies hoeveel kilometer je zult stappen op een dag en je komt op mooie vakantieplaatsen waar je kunt overnachten. (Vakantie Kroatië)
 3. Mljet wandelpad. 
  Dit wandelpad is geopend in 2012 en is vooral bedoeld voor liefhebbers van de bergen. De lengte is ongeveer 43 kilometer en duurt 4 dagen. De route is volledig aangeduid en loop via Govedari, Rogovici en Polje naar Sobra, waar de tocht eindigt. Je kunt genieten van het mooie uitzicht op de bergen, het schiereiland Peljesac en het spel van de zon in de buurt van Dubrovnik met zicht op het mysterieuze eiland Hvar.
 4. Istrië.
  De Istrische wandelpaden zijn niet veeleisend. Ze kunnen zelfs aanbevolen worden aan hartpatiënten en mensen die moeten Vakantie Kroatiërevalideren. De paden lopen meestal langs de zee en door bosgebieden. Ze passeren in de buurt van toeristische centra, zoals Stoja, Lungomare, de zanderige baaien of bosgebieden van Valdebek. In Istrië zijn er acht gemarkeerde wandelpaden van ongeveer 40 kilometer.
 5. Nationaal Park Plitvice.
  Het Nationaal Park heeft twee gemarkeerde wandelpaden, en ze kunnen worden onderverdeeld in een aantal verschillende paden, afhankelijk van de plaats waar je jouw avontuur begint. De eerste route begint op de parkeerplaats, gelegen in de schaduw naast de houten brug die de provinciale weg D1 kruist. Voor deze route heb je ongeveer 2.5 uur nodig. De tweede route is nog iets korter dan de eerste. Vanaf Turcis kan je door het bos naar de parkeerplaats stappen in anderhalf uur.
 6. Kalnik.
  Kalnik trekt veel wandelliefhebbers. Al in 1853 werd er geschreven over de verbazingwekkende schoonheid van de bergen. Op Kalniku zijn er verschillende bewegwijzerde routes. De route met zeven vertakkingen begint bij de berghut en eindigt aan de top van Varnilac. Het pad ligt op slechts 500 meter hoogte en je moet er ongeveer 40 minuten klimmen. Een andere route gaat van Kalnik naar Varazdin. De route begint bij de noordelijke Kalnik en loopt in de richting van het dorp Ljubelj Kalnički. De tocht is ongeveer 9 kilometer en voor dit moeilijker parcours zal je 5 tot 6 uur nodig hebben.
Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Enkele interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *