Vakantie Kroatië zandstrand | Zandstrand vakanties Kroatië.

Een zandstrand bezoeken tijdens een vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië zandstrandEen gigantisch deel van Kroatië ligt aan de kust. Om een idee te geven: per vierkante kilometer aan landoppervlak, waaronder de vele Kroatische eilandjes, telt dit Zuid-Europese land volgens The World Factbook 112 meter kustlijn. Voor Nederland, dat toch ook geen geringe kustlijn kent, is dit slechts 13 meter. Bovendien vind je aan de Kroatische kust tal van zandstranden. Tijdens een vakantie Kroatië zandstrand en zee bezoeken, is dan ook een absolute must. Wat zijn de mooiste zandstranden van dit bijzondere land? Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie en geniet van één van de mooiste stranden van Kroatië.

Bekijk hier de zandstrand vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië zandstrand, enkele mooie stranden:

  • Saharun. Het strand Saharun bevindt zich op het eiland Dugi Otok (Noord-Dalmatië). Dit strand is ideaal voor een tropisch gevoel. Niet alleen is het zand op dit strand parelwit, maar bovendien is het zeewater ‘Caribisch blauw’ van kleur, wat een bijzonderheid is voor de Adriatische zee.
  • Zlatni Rat. Heb je wel eens op bijvoorbeeld een toeristenfolder een vanuit een helikopter of vliegtuig genomen foto gezien van een indrukwekkend Kroatisch strand? Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid was dit Zlatni Rat. Dit zandstrand ligt op het eiland Vakantie Kroatië zandstrandBrač (Midden-Dalmatië) en valt vooral op door de langwerpige vorm. Van boven gezien, lijkt het alsof het goudkleurige zand als een ‘hoorn’ de zee in loopt. (Vakantie Kroatië zandstrand tip)
  • Uvala Lapad. Uvala Lapad is vooral ideaal voor toeristen die op zoek zijn naar een schoon en eenvoudig bereikbaar strand met veel faciliteiten. Vanuit de binnenstad van Dubrovnik (Zuid-Dalmatië) is dit strand per bus in korte tijd bereikt. Aangekomen op het strand, vind je omkleedhokjes en cafeetjes, maar op loopafstand van het strand is er ook een apotheek, bank en andere winkels.
  • Bijeca. Bijeca wordt gezien als het mooiste zandstrand van Istrië, de bij toeristen populaire in het noordwesten van Kroatië gelegen kustregio. Het strand behoort tot het toeristenplaatsje Medulin, dat ongeveer 7 kilometer bij Pula vandaan ligt. Door het ondiepe water is dit meer dan een kilometer lange strand ideaal voor families die tijdens hun vakantie Kroatië zandstrand en zon willen opzoeken. Wie hier graag wil zwemmen, moet een stuk de zee in lopen.

Zandstrandvakantie Kroatië boeken?

Van plan om een mooie reis te boeken naar Kroatië? Klik dan op één van de links voor meer informatie. Je komt bij de specialist terecht waar je prachtige reizen kunt bekijken, vergelijken en kunt boeken.

Bekijk hier alle mooie rondreizen en vakanties in Kroatië ->

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *