Vakantie Kroatië Zagreb | Ga naar Kroatië Zagreb.

Vakantie Kroatië ZagrebWanneer je op vakantie gaat naar Kroatië, kan een bezoekje aan Zagreb eigenlijk niet ontbreken. Het is ten slotte de hoofdstad van het land en is gelegen in het noorden in de provincie Zagreb. De stad ligt dicht bij de grens van Slovenië en is gelegen aan de voet van het Medvednica gebergte. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië Zagreb.

Meer informatie over Kroatië reizen te weten komen? Dus welke reizen er allemaal te boeken zijn o.a.? Klik dan op één van onderstaande links om de mooiste vakanties en rondreizen te bekijken bij een reisspecialist.

Bekijk hier informatie over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië Zagreb

De Kroatische stad werd in het jaar 1094 voor het eerst genoemd en kent dus een lange historie. Tot 1918 had de stad echter een Duitse naam, namelijk Agram. Het centrum is onderverdeeld in 2 gedeeltes; een boven- en een benedenstad. In de benedenstad is het erg levendig en vind je veel winkels, terwijl de bovenstad juist veel rust uitstraalt. Daar vind je dan ook de meeste musea en daar is ook het parlement gevestigd.

Leuke weetjes over Zagreb

Voordat je een bezoekje aan deze prachtige stad brengt, is het leuk om een aantal weetjes erover te lezen:

  • Vakantie Kroatië ZagrebWist je dat het de enige Kroatische stad is met meer dan 1 miljoen inwoners? En dit worden er ook alleen maar meer en meer.
  • De stad heeft een rijke geschiedenis en kent diverse culturele invloeden door de praktische ligging. Zo ligt het tussen belangrijke steden als Venetië, Boedapest en Wenen.
  • In het centrum vind je meerdere monumenten, kerken en musea, waaronder het Archeologische Museum en het Stadsmuseum. Het zijn er zelfs in totaal meer dan 60! Niet zo gek, aangezien het een stad is met een rijke geschiedenis. Als cultuurliefhebber kun je hier dus gegarandeerd je hart ophalen.
  • Tot slot kun je er fantastisch winkelen, en een avondje uitgaan behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Het nachtleven is er bruisend en afwisselend, met de Saloon als de bekendste disco. Hier worden diverse muziekstijlen gedraaid voor zowel jong als oud.

Zagreb is een ontzettend levendige stad waar je je tijdens je vakantie zeker niet hoeft te vervelen. Je vindt er gezellige terrasjes, enorm veel bezienswaardigheden, leuke winkeltjes en ga zo maar door. Wil je trouwens een mooie reis naar Zagreb boeken dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie bij de reisspecialist. Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie Kroatië Zagreb.

Bekijk hier informatie over Kroatië vakanties ->

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *