Vakantie Kroatië welke plaats? Wat is er allemaal mogelijk als je naar Kroatië wilt gaan?

Kroatië: naar waar trekken?
Vakantie Kroatië welke plaats
Wanneer je éénmaal hebt besloten dat Kroatië de vakantiebestemming van dit jaar gaat zijn breekt een nieuwe discussie uit: waar in Kroatië exact? Het is dan ook een land dat heel wat te bieden heeft. Een authentiek en wondermooi binnenland, heel wat variatie in kuststreken en een uitgebreid cultureel erfgoed. Heel begrijpelijk natuurlijk dat je er niet meteen uit geraakt welke plaats in Kroatië het bezoeken waard is. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië welke plaats, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken. De pagina is te delen en je kan ook deze pagina een beoordeling geven. Veel leesplezier toegewenst.

Bekijk hier informatie over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië welke plaats.

 • Dubrovnik
  Om maar enkele van de vele troeven van Dubrovnik aan te halen: het hele centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, het wordt beschouwd als het creatieve broeinest van het land en de bijnaam van de stad is de parel van de Adriatische Zee. Daar hoeft toch niet meer uitleg bij?
 • Trogir
  Trogir is een stad die een unieke inkijk biedt in de geschiedenis van Kroatië. Niet voor niets kan je hier bouwwerken terugvinden die Vakantie Kroatië welke plaatsteruggaan tot de Griekse en de Romeinse tijd. Ligt jouw smaak toch wat later in de geschiedenis? Dan kan je bijvoorbeeld terecht in de St. Lawrence kathedraal die stamt uit de 13de eeuw. Het beste aan Trogir? Wist je al dat het op een eiland aan de Adriatische kust lag?
 • Pula
  Het schiereiland Istrië is één van de trekpleisters van het land en dat heeft heel wat te maken met het historisch belang ervan. Pula is hier getuige van en de stad waar je één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld terug kunt vinden.
 • De Plitvice-meren
  De Plitvice-meren werden in 1979 deel van de UNESCO Werelderfgoederen maar zijn al heel wat langer bezig met mensen te overdonderden. Het Nationaal Park dat dezelfde naam draagt is dan ook een bestemming die zeker te overwegen valt. Vergeet vooral het fototoestel niet op te laden: de 17 meren en 92 watervallen die het geheel vormen zijn buitenaards mooi.
 • Korcula
  Ga je vooral op vakantie om te genieten van de zon, de natuur en de zee? Dan is het eiland Korcula een goed idee. Gelegen pal aan de Adriatische kust biedt het eilanden wijngaarden, rustige dorpjes en heel wat kiezel- en zandstranden.

Kroatië boeken?

Bekijk hier de actuele reizen voor Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *