Vakantie Kroatië welk gebied | Welke gebied bezoeken?

Vakantie Kroatië welk gebiedKroatië bestaat uit prachtige natuur, idyllische eilandjes, mooie reservaten, bruisende steden en natuurlijk een lange kustlijn. Welk gebied je moet kiezen is dus best moeilijk: alles is mooi! Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië welk gebied en ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken via een reisspecialist.

Wil je weten welke mooie reizen er te boeken zijn voor het prachtige Kroatië? Klik dan op één van onderstaande links om naar een reisspecialist te gaan.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië welk gebied?

Istrië

Kust en oude plaatsen: dát is Istrië. En de meest noordelijke kuststreek wat gunstig is ten opzicht van de afstand vanaf Nederland. Niet alleen Italië heeft zijn olijfbomen, want ook hier kan je dit mooie landschap aanschouwen: olijfbomen en wijngaarden. Maar Istrië biedt ook mooie bossen. Deze streek heeft mooie resorts aan de kust. Pula is een grote stad in dit deel van Kroatië. Verder is er veel overgebleven uit de oude Romeinse tijd. Zo kan je hier nog het oude amfitheater vinden: de Arena. Voor een actievere vakantie kan je terecht in Porec. Hou je wel van wat romantiek, dan is een bezoek aan Rovinj wel iets voor jou. Het is bekend om zijn romantische uitstraling en wordt gezien als één van de mooiste plekken in het mediterraan gebied op het romantische vlak… Maar ook het binnenland van Istrië is er één om te ontdekken. Net als de vele steden die hier te vinden zijn.

Dalmatië

Wil je graag genieten van de lange kustlijn van Kroatië, dan is Dalmatië een mooie streek. Ben je een echte zonaanbidder dan is dit een echte aanrader voor jou. Het gebied is het zonnigst van het hele land en dat merk je ook aan de temperatuur van de zee. In Dalmatië kan je ook genieten van grote steden, zoals Dubrovnik en Split.

Kvarner

Dit gebied is tussen bovengenoemde gebieden te vinden. En daarmee valt het ook wat klimaat en sfeer betreft tussen Istrië en Dalmatië in. Je vindt er natuurparken, mooie zandstranden en ook stranden voor naturisten.

Kroatië biedt veel. Of je nu naar de stad wilt, cultuur wilt snuiven, aan het strand wilt liggen of juist de natuurreservaten wilt ontdekken. Het kan er allemaal. En eigenlijk is 1 vakantie in dit mooie land dan ook niet genoeg om alles te ondervinden!

Bekijk hier de mooiste rondreizen en vakanties in Kroatië ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *