Vakantie Kroatië watervallen | Informatie over de watervallen in Kroatië.

Vakantie Kroatië watervallenKroatië is een land met ontelbare natuurgebieden en bossen, meren en watervallen, moerassen en bergen. De ontelbare watervallen die je hier vindt zijn de prachtigste van gans Europa. De meeste watervallen bevinden zich in de Nationale parken. Buiten deze watervallen bestaan deze natuurparken uit zo’n prachtige natuur, bossen, moerassen en meren. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië watervallen. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

De mooiste rondreizen en vakanties bekijken in Kroatië? Klik dan op onderstaande link om de mooiste reizen te bekijken.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië watervallen, informatie:

Vakantie Kroatië Watervallen – Een Overzicht van de drie bekendste

  • Het Nationaal park Plitvice behoort tot één van de mooiste natuurparken in Europa. Dit sprookjespark bestaat uit 16 kristalheldere meren verbonden met 92 sprookjesachtige watervallen en dit op verschillende hoogtes en laagtes . Tevens vindt je er prachtige bossen, natuur en fauna en flora. Dit park behoort tot Unesco Werelderfgoed. In dit Nationaal park zijn er verschillende wandelroutes voorzien. Er bestaat zelf de mogelijkheid met een treintje een ritje te maken door het park. Of een boottochtje te maken op één van de vele meren die zich in het park bevinden. (Vakantie Kroatië watervallen tip)
  • Het Nationaal Park Krka heeft één bijzondere en grote waterval namelijk de Skradinski Buk Waterval. Deze waterval heeft een lengte van 800 meter en verdeelt het water over 17 kleinere watervallen naar beneden. Je kan gemakkelijk rond deze waterval lopen door de aangelegde wandelpaden. Er zijn ook tal van houten bruggetjes voorzien om over het water te lopen en de kleinere watervallen te bewonderen. In ongeveer een uurtje ben je rond de Skradinski Buk Waterval gewandeld.
  • De Watervallen van Roski Slap gelegen aan de Krka rivier bestaat uit een aantal aaneengesloten meren. Deze cascademeren hebben een lengte van 650 meter en zijn 450 meter breed. Deze waterval is vlak en het water is vrij stil. De natuur rond deze waterval heeft een rijke vegetatie. Je kan er ook de prachtige grotten bewonderen die rondom deze waterval gelegen zijn.
Bekijk hier de mooiste vakanties in het unieke Kroatië ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *