Vakantie Kroatië wat te doen? Wat is er eigenlijk allemaal te doen?

Kroatië: parel aan de Adriatische kust.
Vakantie Kroatië wat te doenKroatië bevond zich begin de jaren ’90 in een lastige situatie: het had zich net losgewerkt van Joegoslavië en bevond zich in een serieuze crisis. Hoe anders is het vandaag de dag. Kroatië is een economisch gezond land en mag elk jaar opnieuw een grote stroom toeristen verwachten. Dit prachtige land aan de Adriatische kust biedt dan ook heel wat mogelijkheden om je als toerist te vermaken. Een vakantie Kroatië wat te doen? We geven even wat mogelijkheden.

Bekijk hier alles over Kroatië en wat er te doen is ->

Vakantie Kroatië wat te doen?

  • De Nationale Parken

De Nationale Parken van Kroatië zijn van een ongekende pracht en bieden voor de natuurliefhebber een echt walhalla. De topper onder de parken moet zonder enige twijfel het Nationaal Park Plitvicemeren zijn. Sinds 1979 is het park deel geworden van de UNESCO werelderfgoederen en na enkele seconden begrijp je al waarom. De indrukwekkende watervallen zijn op zijn minst enkele foto’s waard.

  • Stari Grad

Vakantie Kroatië wat te doenOp het eiland Hvar kan je de prachtige oude stad Stari Grad terugvinden. De naam Stari Grad betekent letterlijk oude stad en staat tsjokvol historische bezienswaardigheden. Met een geschiedenis die teruggaat tot voor Christus kan je hier een echte wandeling doorheen de geschiedenis nemen. Vergeet ook geen bezoekje aan het indrukwekkende kasteel en de Mlin Molen in de haven.

  • Eilandhoppen

Kroatië heeft een ontzettend lange kustlijn en telt ook met gemak meerdere honderden eilanden. Daar zijn meerdere parels tussen die een hele reist op zichzelf verdienen. Een beetje eilandhoppen is dan ook één van de leukste manieren om tijd door te brengen in dit mooie land.

  • Strand!

Bij een land met een klimaat als dat van Kroatië hoort vanzelfsprekend ook heel wat strand. En strand? Dat is er te over. Aan de kust van Dalmatië kan je tal van rotspartijen, verborgen stranden en schitterende kustlijnen terugvinden. Even de batterijen opladen? Daar zit je hier goed voor. Kroatië heeft aan de toerist zo veel te bieden dat de vraag niet is wat te doen maar net wat je niet gaat doen. Om dat dan gelijk te reserveren voor de volgende trip.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *