Vakantie Kroatië wandelen? Wandelvakanties in Kroatië!

Een sublieme wandelvakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië wandelenKroatië is een uitzonderlijk land dat erg populair is als vakantieland. De kust is imponerend, maar veel minder bekend is dat Kroatië zich uitstekend leent voor een goede wandeling. De binnenlanden heeft vele bergen en prachtige landschappen.. Er zijn de Cicarije-keten en uiteraard Istrië, de berg Ucka en de Pannonische laagvlakte. Een vakantie Kroatië wandelen is een actieve vakantie bij uitstek. Met enkel de mooiste omgevingen om doorheen te lopen. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië en het wandelen (Vakantie Kroatië wandelen). Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier meer over wandelen in Kroatië en vakanties ->

Vakantie Kroatië wandelen! Informatie en tips.

  • Vakantie Kroatië: wandelen.
    In de buurt van de noordelijke kust ligt het Gorski Kotar-massief. Dit is 35 kilometer lang en leent zich uitstekend voor een goede bergwandeling. De panorama’s hier zijn ongekend. Met een heerlijk zachte klimaat is het een weldaad voor elk zintuig. In Kroatië is er Vakantie Kroatië wandelenveel aan gedaan om wandelen zo veilig mogelijk te maken. Zo zijn er vele paden, markeringen en verenigingen. De paden worden goed beheerd en onderhouden en vele plaatsen hebben hutten, vooral in de bergen. (Vakantie Kroatië wandelen tip)
  • De beste wandelingen in Kroatië
    Er is voor elk type wandelaar een aangename route te vinden. Stoere bergtochten kunnen worden afgewisseld met vredige strandwandelingen. Romantische tochten kun je vinden op het eiland Korcula, waar de historische stad Dubrovnik te bezoeken is. Istrië leent zich uitstekend voor een wandelvakantie. Hier zijn olijfgaarden en wijngaarden aan te treffen. Niet ver daar vandaan ligt de schitterende Adriatische zee. In Istrië is door historische vestingstadjes te trekken. Ook is het mogelijk om te eilandhoppen. Zo kun je onder de stralende zon een wandeling in Hvar of Brac uitvoeren. Dalmatië-Zuid levert een niet te weerstane verleiding. Het waren de Oude Grieken al die veel in dit gebied te vinden waren. Dit gebied heeft prachtige landschappen en slaperige dorpjes. Een magnifiek uitzicht is op Peljesac te ervaren. Tijdens de wandelingen zijn bijzondere flora en fauna aan te treffen, net als de kalksteenmassieven. Uiteraard is de heerlijke lokale keuken te proeven en de beste wijnen uit eigen land. Wandelen is dé manier om dit heerlijke land te beleven.
Bekijk hier de wandelvakanties in Kroatië ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *