Vakantie Kroatië waar overnachten?

Vakantie Kroatië waar overnachtenDe prijzen van een overnachting in Kroatië kunnen aanzienlijk variëren naargelang de locatie en tijd van het jaar. De meeste hotels hanteren de internationale sterwaarderingen van 1 tot en met 5, die voornamelijk betrekking hebben op faciliteiten. Maar er zijn gelukkig ook veel alternatieven naar ieders smaak en budget! Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Kroatië waar overnachten.

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië waar overnachten

  • Privé accommodaties

Privé kamers, huizen en appartementen in Kroatië bieden over het algemeen goede deals. Deze zijn nu strikt gecontroleerd, en onderverdeeld in vier categorieën, met een sterwaarderingen. Boeken doet u best geboekt via lokale toeristische organisaties, maar ook online is een breed en divers aanbod te vinden.

  • Sobe

Een andere vorm van accommodaties in Kroatië is de soba (kamer) of sobe (kamers) in particuliere woningen. Die zijn over het algemeen echt goedkoop, maar zij zijn niet-gereglementeerd en kunnen een suite met een eigen badkamer aanbieden alsook een bed op de zolder.
Vakantie Kroatië waar overnachtenSobe zijn vaak huizen op het platteland in kleinere steden. Soms staan de eigenaars te wachten op nieuwkomers die aankomen met de veerboot, bus of trein, schreeuwend “sobe, kamers, camera!” (Vakantie Kroatië waar overnachten)

  • Campings

Kamperen is erg populair in Kroatië, met meer dan 300 geregistreerde campings! 90% daarvan ligt aan de kust of de eilanden, dicht bij een strand. Hier terug een breed aanbod van mega campings met restaurants, sportfaciliteiten, wasserijen en winkels tot unieke, stille plekjes vol rust en natuur. Campings zijn gewaardeerd met sterren van 1 tot en met 4. Voor een volledige lijst van geregistreerde campings, bezoek de Kroatische website ( www.camping.hr)

  • Naturisme

Kroatië heeft meer nudisten campings dan enig ander Europees land. De meeste van deze plekken zijn buiten de drukbezochte steden op het gebied van Vrsar, Rovinj, Poreč en Kr). U vindt ze op www.camping.hr onder “Naturist.”

  • Jeugdherberg

De Kroatische Jeugdherbergen Association (www.hfhs.hr) heeft een netwerk van Jeugdherbergen in Zagreb, Zadar, Dubrovnik, Pula en een paar andere locaties. De meeste van deze zijn nogal elementair hoewel een toenemend aantal boutique jeugdherbergen een meer eigentijdse aanpak van ontwerp en beheer volgen.

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *