Vakantie Kroatië uit eten? Uit eten in Kroatië?

Vakantie Kroatië uit etenGa je naar Kroatië op vakantie, dan ga je een geweldige eet vakantie tegemoet. Niet alleen beleef je veel plezier aan het mooie land, maar ben je verzekerd van heerlijke gerechten met pure en verse ingrediënten. Kroatië heeft veel tavernes waar je kunt genieten van de originele, traditionele keuken. De verse producten worden door de plaatselijke vissers gevangen en de boeren verzorgen het vlees. Het eten wordt door de eigenaren of koks van de tavernes (konoba) verder bereid. In de grotere steden kun je bij gezellige, moderne eethuizen terecht en aan het strand is het heerlijk vertoeven in een romantische bistro. Kroatië raakt steeds meer bekend op de kaart bij toeristen over de hele wereld, luxe toprestaurants openen steeds meer hun deuren om de bezoekers te verrassen met hun eigen Kroatische gerechten. Vakantie Kroatië uit eten is een fantastische smaakervaring wat je minstens 1 keer in je leven geproefd moet hebben. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië uit eten.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië uit eten? Meer informatie:

Traditionele gerechten.
De Kroatische keuken is heel divers, iedere regio heeft zijn eigen specialisme. Dalmatië heeft weer hele andere specialiteiten dan Slavonië. Invloeden van de gebeurtenissen in de historie en ligging hebben grote impact gehad op de culinaire Kroatische keuken. De trotse en gastvrije bevolking hebben in de vorm van eten iets tastbaars wat ze graag aan de toeristen willen doorgeven. Ruiken, proeven en genieten maar! Traditionele gerechten op je vakantie Kroatië uit eten zijn:

  • Vakantie Kroatië uit etenpoğaça: Warme bladerdeeg met zure room
  • Pašticada: Rundvleesgerecht
  • Brudet: Stoofpotje van zeevruchten
  • Prosciutto: Gerookte ham met kaas en olijven
  • Zeevruchtenrisotto
  • Zwarte risotto
  • Vissoepen
  • Verse vissoorten

Kroatië heeft een mediterrane keuken waar je bij sommige gerechten de keuken uit verschillende landen proeft. Er wordt veel knoflook, kruiden en olijfolie gebruikt en kenmerken zich door hun karakteristieke smaken.

Seizoensgebonden eten in Kroatië

Doordat Kroatië een land van vele uitersten is, is dat te ervaren in de Kroatische keuken. Tradities worden in ere gehouden en dat is te proeven aan de gerechten van de Kroatische keuken. Voedsel wordt nog steeds bereidt op de oude wijze en er worden seizoensgebonden producten gebruikt bij de voorbereiding. Het eten van Kroatië heeft daarom een hoge voedingswaarde.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *