Vakantie Kroatië Trogir | Boek deze mooie vakantie.

Trogir: een uniek eiland!
Vakantie Kroatië TrogirKroatië is een land dat zo veel te bieden heeft dat je soms het gevoel hebt te verdrinken in de mogelijkheden. Gelukkig dan ook dat we soms een reddingsvest uitgooien: heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een vakantie in Trogir? Een vakantie Kroatië Trogir staat garant voor een streepje cultuur, heel wat geschiedenis en prachtige stranden. Een vakantie die niet mis kan gaan met andere woorden. Kom in dit artikel meer te weten over het boeken van een mooie vakantie in Kroatië, ook heb je de mogelijkheid om deze pagina te delen met anderen.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië Trogir, enkele weetjes:

  • Trogir
    Trogir kan je terugvinden in Dalmatië en is een eiland met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. Om even een tipje van de sluier op te lichten: de stad is in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Venetianen en zelfs de Fransen. Stuk voor stuk culturen die hun stempel hebben gedrukt op deze stad die deel is van de UNESCO Werelderfgoederen. (Vakantie Kroatië Trogir info)
  • Het hedendaagse Trogir
    Trogir is vandaag de dag een populaire vakantiebestemming, getuige de 20 000 bedden die de stad kan aanbieden. Het was daarbij ook één van de eerste steden in het land dat elk teken van moderniteit uit het straatbeeld heeft gebannen om de authentieke sfeer niet te verliezen.
  • Wat valt er te zien?
    Je bent natuurlijk op vakantie in Trogir om je ogen uit te kijken. Naast het oude centrum zijn er nog enkele andere zaken die zeker eens de moeite waard zijn. Zo is de kathedraal van St. Laurens onlangs nog gerenoveerd. Dit bouwwerk uit de 13de eeuw is voor een kleine prijs te bezichtigen en een echte aanrader. (Vakantie Kroatië Trogir tip)

Op het noorden van het eiland kan je dan weer het Kamerlengo Fort terugvinden dat stamt uit de 15de eeuw. Voor slechts 15 Kuna kan je er een wandeling maken: nog vaak worden hier ook concerten gegeven. De groene markt ten slotte is een uitstekende gelegenheid om even het authentieke Trogir te ontdekken. Bovendien kan je er goedkoop fruit op de kop tikken! Een vakantie Kroatië Trogir is een vakantie die je een leven lang bij zal blijven. Geen reden om er nog over te twijfelen dus.

Bekijk hier meer informatie over een Kroatië vakantie ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *