Vakantie Kroatië tol, hoe werkt de tol?

Hoe werkt de tol in Kroatië?
Vakantie Kroatië tolKroatië is bij uitstek een land dat geschikt is om per auto te verkennen. De (hoofd)wegen zijn van goede kwaliteit en het tolsysteem zorgt ervoor dat je je eenvoudig van de ene streek naar de andere kunt begeven. Maar hoe werkt het tolsysteem nu precies in Kroatië? In dit artikel zetten we alle praktische zaken voor je op een rij. Ook heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie te boeken via een reisorganisatie. Heel veel plezier met het uitzoeken van een unieke vakantie naar Kroatië.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië tol

Net als in veel andere landen werkt ook Kroatië met tolpoortjes. En net zoals in bijvoorbeeld Frankrijk is hier een combinatie te vinden van Vakantie Kroatië tolbemande en onbemande poortjes, waarbij dit laatste steeds vaker voorkomt. Maar het is nog steeds wel degelijk mogelijk om de tol met contant geld te voldoen. Dit kan zowel in de lokale valuta, de Kuna, als met de Euro. Daarnaast worden vrijwel alle bekende en gerenommeerde creditcards geaccepteerd. De ervaring is dat je met een creditcard sneller de poortjes kunt passeren. Je hebt dan immers niet te maken met wisselgeld en langere wachtrijen worden daarmee voorkomen.

Maar mocht je het type zijn dat echt geen geduld kan opbrengen voor het eindeloos wachten bij de poortjes, dan is er de zogenaamde ENC. Dit is een prepaid systeem waarbij je bij drukte niet hoeft te wachten, omdat er speciale poortjes zijn voor houders van deze kaart. En daarnaast biedt deze je ook nog eens een korting op de prijs die kan oplopen tot wel 20 procent, afhankelijk van het traject. Deze kaart is te verkrijgen bij de tolstations.

Er zijn dus diverse mogelijkheden om in Kroatië de tolpoorten te passeren. Houdt in je voorbereiding rekening met de verschillende scenario’s, zodat je daar niet voor verrassingen komt te staan. Dit geldt voor zowel de prijs als de wijze van betaling. En mocht je op voorhand de toltarieven willen opzoeken, is het raadzaam om goed te kijken om welk voertuig het gaat. Een camper zal namelijk anders worden belast dan een personenauto. De werking is daarna verder hetzelfde.

Ben je overigens van plan om een mooie vakantie te boeken naar Kroatië dan kan je op één van de links klikken om naar een reisspecialist te gaan.

Bekijk hier alle informatie over Kroatië reizen ->

Enkele andere websites met informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *