Vakantie Kroatië tips, enkele leuke tips!

Kroatië: tips voor de reiziger.
Vakantie Kroatië tipsDe alom gekende vakantielanden als Italië, Frankrijk en Spanje: daar weet iedereen ondertussen al waar ze naartoe moeten en wat de goeie plekjes zijn. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van de nieuwe vakantielanden die slechts het laatste decennia echte trekpleisters zijn geworden. Kroatië is daarvan een typisch voorbeeld: een warm, mediterraans land met een prachtige natuur en een rijke historie. Maar hoe je weg er vinden? Wat zijn enkele tips? Bekijk hieronder meer informatie over de vakantie Kroatië tips, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties en tips ->

Vakantie Kroatië tips

 • De eerste keer Kroatië.
  Ga je voor de eerste keer naar de parel aan de Adriatische kust? Dan is het aan te raden om te kiezen voor het schiereiland Istrië. Deze regio is al de grote instroom aan toeristen gewoon, heeft alle faciliteiten en de stranden zijn er goed onderhouden en mooi aangeduid.
 • Dalmatië voor wat wilder.
  Vakantie Kroatië tipsNaast Istrië kan je ook nog in de streek Dalmatië terecht voor een echte strandvakantie. Die vakantie zal er toch iets wilder uitzien gezien de kustlijn van Dalmatië veel grilliger is. Tal van rotsstranden en verborgen kiezelstranden maken een reis naar Dalmatië een echte ontdekkingstocht.
 • De eilanden Kroatië.
  Vast en zeker niet vergeten op je trip richting Kroatië: de eilanden bezoeken. Het land telt er in totaal vlot rond de 1000 en daar zijn er heel wat pareltjes tussen. De meeste kan je bereiken per veerboot en stuk voor stuk zijn ze wel een echte beleving.
 • De Nationale Parken van Kroatië.
  Als je een natuurliefhebber bent of met een natuurliefhebber op reis gaat kan je niet vergeten een bezoekje te brengen aan de Nationale Parken. De Kroatische natuur is vrij overweldigend en de parken zijn het beste van het beste. De aanrader bij uitstek? Het Nationaal Park bij de Plitvice-meren. Deze 17 meren worden met elkaar verbonden door middel van 92 watervallen. Een verzicht dat je een leven lang zal bijblijven.

Voor de minder ervaren reiziger richting Kroatië zijn dat de beste tips die er zijn. Het spreekt voor zich dat dit land nog heel wat verborgen pareltjes kent maar voor je die gaat ontdekken? Dan streep je deze lijst beter door!

Bekijk hier de unieke Kroatië reizen ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *