Vakantie Kroatië temperatuur, wat is de temperatuur/klimaat in Kroatië?

Wat is de temperatuur tijdens een vakantie in Kroatië?
Vakantie Kroatië temperatuurKroatië wordt, met goede redenen, voor steeds meer Nederlanders dé ideale zomerbestemming. Zo heeft dit in Zuid-Europa gelegen land een kuststrook, met tal van fraaie zandstranden, die loopt van Slovenië tot Montenegro. Bovendien liggen er ten westen van het vaste land van Kroatië honderden interessante eilandjes in de Adriatische Zee. Tel hierbij op dat de prijzen in dit land bijzonder gunstig zijn en het is duidelijk waarom Kroatië steeds populairder wordt als vakantieland. Wil je voor je vakantie Kroatië temperatuur en aantal zonuren weten, lees dan hieronder verder.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië temperatuur, meer info:

  • Temperatuur aan de Kroatische kust in de zomer. In de maanden juni, juli en augustus ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Split rond de 27-30 °C. Voor de gemiddelde minimumtemperatuur is dit 19-21 °C. Voorts schijnt de zon hier ongeveer elf uur per dag. Dit betekent dat je de meeste dagen vrijwel de gehele dag kunt zonnen. Andere Kroatische kuststeden kennen vergelijkbare temperaturen en zonuren in de zomer als Split.
  • Temperatuur buiten de zomer. Buiten de zomer is het wat kouder in Split, maar nog steeds betrekkelijk warm. In de winter liggen de maximum- en minimumtemperatuur bijvoorbeeld rond de 11 °C respectievelijk 5 °C. De zon schijnt dan ook nog maar vier uur per dag. In de lente loopt de temperatuur snel op van gemiddeld 10 °C in maart naar gemiddeld 18 °C in mei. In de herfst koelt het weer even snel af, van gemiddeld 21 °C in september naar gemiddeld 12 °C in november.
  • Temperatuur in Zagreb. Zagreb ligt in het binnenland van Kroatië en kent een geheel ander klimaat dan de Kroatische kuststeden. Zo ligt de gemiddelde temperatuur in Zagreb in de zomer rond de 20 °C, maar in de winter nog maar rond de 2 °C, met bovendien een gemiddelde minimumtemperatuur beneden het vriespunt. In de zomer schijnt de zon ongeveer acht uur per dag en in de winter één uur. Kortom, wil je bij je vakantie Kroatië temperatuur en zonuren die tropisch aandoen, dan is de kust een betere optie.
Bekijk hier informatie over Kroatië vakanties en mooie rondreizen ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *