Vakantie Kroatië strand, unieke stranden!

Naar het strand tijdens een vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië strandLangs de bijna tweeduizend kilometer lange kustlijn van Kroatië zijn tal van zandstranden te vinden. Liefhebbers van zon en zee kunnen in dit Zuid-Europese land zodoende hun hart ophalen. Bij een vakantie Kroatië strand en zee bezoeken is uiteraard ook prima te combineren met een natuur- of cultuurvakantie. Wat zijn de mooiste stranden van Kroatië? Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië strand.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie strandvakantie of een andere reisvorm naar Kroatië.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties en het strand ->

Vakantie Kroatië strand:

  • Stranden in Dalmatië. De werkelijk adembenemende stranden vind je op de eilanden in Zuid-Kroatië, in de regio die Dalmatië (‘Dalmacija’ in het Kroatisch) wordt genoemd.
  • Zlatni Rat (Kroatisch voor ‘Gouden Hoorn’), een landtong op het eiland Brač, wordt zelfs door sommigen gezien als hét mooiste strand Vakantie Kroatië strandvan Europa. Het gouden zand van de Zlatni Rat loopt als een streep door de blauwe zee en trekt door het bijzondere aanzicht zelfs in de koudere jaargetijden tal van bezoekers, waaronder watersporters die afkomen op de hoge golven in dit deel van de Adriatische Zee. (Vakantie Kroatië strand tip)
  • Baai van Lovrecina. Op hetzelfde eilandje, Brač, bevinden zich nog tal van indrukwekkende zandstranden. De baai van Lovrecina kent bijvoorbeeld een strand dat welhaast speciaal voor toeristenfolders lijkt te zijn vormgegeven, met het blauw van de (rustige) zee aan de ene kant van het strand en zowel olijfbomen en ander natuurschoon als een aandoenlijk aandoende vervallen kerk aan de andere zijde van het zandstrand.
  • Mooiste strand in Istrië. Wie tijdens een vakantie Kroatië strand en zee wil opzoeken, komt ook in Istrië tot zijn recht. Wellicht het mooiste strand in Istrië vind je op het eilandje Susak. Dit eiland is met minder dan tweehonderd inwoners bijna onbewoond, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Susak bestaat voor een groot deel uit zand, maar het mooiste zandstrand is toch wel Spiaza. Het zeewater nabij dit eiland blijft zelfs wanneer je honderden meters de zee in loopt nog ondiep, wat dit strand ook ideaal maakt voor een familievakantie. Wil je toch erg graag zwemmen? Dan moet je tot soms wel vijfhonderd meter de zee in lopen alvorens het water diep genoeg is.

Ben je van plan een mooie strandvakantie te boeken in Kroatië dan kan je op één van de links klikken om naar een reisorganisatie te gaan. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *