Vakantie Kroatië Split | Split vakanties in Kroatië. Boek deze hele bijzondere vakantie!

Vakantie Kroatië SplitVakantie Kroatië Split is de grootste stad in Dalmatië. Deze belangrijke havenstad ligt op een klein schiereiland in de Adriatische Zee. Split is ook een doorreishaven naar de andere Adriatische eilanden en Italiaanse steden. Split moet het hebben van de vele toeristen die er verblijven of passeren op doorreis naar andere eilanden. Ook de visvangst, wijnbouw en chemische industrie is belangrijk voor deze stad. Kom hieronder meer te weten over zo’n geweldige vakantie, ook heb je de mogelijkheid om een unieke reis te boeken via een reisorganisatie.

Bekijk hier meer over Kroatië Split vakanties ->

Vakantie Kroatië Split, meer informatie!

Vakantie Kroatie Split: Wat valt er te beleven en te bewonderen in deze havenstad?

  • Het Paleis van Diocletianus, gebouwd omstreeks het jaar 300 ligt in het midden van de stad. Dit is het begin van het ontstaan van de stad Split.
  • De Kathedraal van Sint-Domnius, genoemd naar Domnius, de beschermheilige van de stad staat ook in het centrum van de stad. Vakantie Kroatië SplitDeze prachtige kathedraal is als het ware een trekpleister voor toeristen. Zij staat trouwens ook op de Werelderfgoedlijst.
  • Voetbal: Voetballiefhebbers kunnen hier hun hart opluchten door de beroemde voetbalclub Hajduk Split en de bijhorende souvenierwinkels. .
  • Stadspark Marjan waar men kan wandelen en fietsen. Op het hoogste punt in het park heeft men een verregaand uitzicht op de zee, de eilanden en de stad zelf
  • Jupiters Tempel is de resterende tempel uit een geheel van 3 tempels. Deze tempel stamt af uit de 3de eeuw en de zuilen uit de 5de eeuw. Bij de ingang is een Sphynx gelegd die uit Egypte werd gebracht.
    de stranden van Split waar men kan genieten van zon- zee en strand
  • De stad naast Split: Salona waar men nog ruïnes van de oude Romeinse stad Salona kan bekijken. Deze stad ligt net een paar kilometer verder dan de stad Split.
Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *