Vakantie Kroatië Sibenik, boek deze reis!

Vakantie in Sibenik: wat te doen?
Vakantie Kroatië SibenikOp vakantie richting Kroatië staat garant voor een prachtige natuur, een rijke cultuur en ook heel wat zon, zee en strand. Natuurlijk moet je na het beslissen van het land ook nog eens goed nadenken over de exacte eindbestemming binnen dat land. Een vakantie Kroatië Sibenik heeft daarbij heel wat te bieden. Kom hieronder nog veel meer te weten over zo’n prachtige vakantie, ook heb je de mogelijkheid om een unieke reis te boeken via een reisorganisatie. Ook heb je de mogelijkheid om een ervaring te delen met anderen, de pagina te beoordelen en om een leuke reactie achter te laten. Veel leesplezier toegewenst en succes met het boeken van een prachtige vakantie in Kroatië.

Bekijk hier meer over Kroatië Sibenik ->

Vakantie Kroatië Sibenik

 • Sibenik.
  Sibenik is een iets minder bekende stad aan de Adriatische Zee. Dat ze iets minder bekend is doet gelukkig niets af van haar pracht en historisch belang, zo is Sibenik de oudste stad aan de Adriatische kust die door Kroaten zelf is gesticht. Een logisch gevolg daarvan is dan ook dat de indrukwekkende St. Jakob kathedraal, die stamt uit de 15de eeuw, zijn plaats heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • De St. Jakob Kathedraal.
  Deze adembenemende kathedraal is zonder enige twijfel de trekpleister van Sibenik. Dat komt deels door de ouderdom en het uiterlijk Vakantie Kroatië Sibenikmaar ook door de bijzondere manier van bouwen: er werd geen enkele spijker, geen enkele houten plank of ander bevestigingsmateriaal gebruikt bij het oprichten van deze Kathedraal. Ze bestaat volledig uit steen. Ook leuk: het gebied rond de kathedraal is autovrij.
 • De forten van Sibenik.
  Sibenik had in vroegere tijden vier forten die de stad beschermden en die je nog altijd kunt bezoeken. St. Ivan, St. Mihovil, St. Nicola and Šubićevac zijn gratis te bezichtigen en een echte aanrader voor wie toevallig in de stad is.
 • Eilanden bezoeken.
  De kuststad Sibenik heeft heel wat eilanden die voor de kust van de stad liggen. Het gros daarvan kan met de veerboot bezicht worden en ze bieden stuk voor stuk rustige stranden en een overweldigende natuur.
 • Het kinderfestival.
  Elk jaar kan je in Sibenik terecht voor het Internationale Kinderfestival dat roots heeft tot in 1958. Het festival duurt twee weken en stelt alles in het werk om kinderen de tijd van hun leven te bezorgen.

Sibenik is vooralsnog een minder bekende parel aan de Adriatische Zee. Dringend tijd dus voor een vakantie Kroatië Sibenik voor de grote massa de stad ontdekt!

Bekijk hier de Kroatië vakanties ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *