Vakantie Kroatië september, in september naar Kroatië?

Een vakantie in Kroatië in september.
Vakantie Kroatië septemberWie naar Kroatië op vakantie wil, doet er goed aan om de maanden juli en augustus te vermijden. Een hotelkamer, restaurantbezoek of huurauto is buiten het hoogseizoen namelijk al snel tientallen procenten goedkoper dan tijdens de twee drukste zomermaanden. Laat je agenda het toe, kies dan bijvoorbeeld voor september. Je geniet dan alsnog van de Kroatische zomerzon, maar tegen een beduidend lagere prijs. Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder enige informatie voor een vakantie Kroatië september.

De mooiste reizen bekijken voor september in Kroatië? Klik dan op onderstaande link om naar de reisspecialisten te gaan.

Bekijk hier de Kroatië vakanties in september ->

Vakantie Kroatië september

  • Weer in september. In september is het in heel Kroatië zomers warm, maar het meest nog aan de kust. Zo is het in Split in september gemiddeld 21 °C, ongeveer vijf graden warmer dan in Zagreb. Het gemiddelde aantal zonuren per dag ligt in Split ook beduidend hoger dan in Zagreb: 10 uur versus 7 uur. Opvallend is dat de gemiddelde neerslag in deze twee plaatsen in september gelijk is met 66 millimeter. Voor Split is dit echter veel meer neerslag dan in augustus, terwijl in Zagreb doorgaans in september juist minder neerslag valt dan in augustus.
  • Vakantie Kroatië septemberFestivals in september. Het festivalseizoen eindigt in Kroatië in het begin van september. Wanneer je dit bijzondere land in september bezoekt, dan kan je dus nog (het einde van) enkele festivals meemaken. Een voorbeeld hiervan is het in een oud fort georganiseerde Outlook Festival. Omringd door de oude architectuur kan je hier naar moderne elektromuziek luisteren. Dit festival vindt doorgaans plaats van 7 tot 10 september en wordt georganiseerd in Pula (een middelgrote stad in Istrië). In deze stad wordt tussen 30 augustus en 4 september ook het festival Dimensions georganiseerd, eveneens een elektromuziekfestival, maar kleiner en met minder bekende DJ’s dan het Outlook Festival. (Vakantie Kroatië september tip)
  • Vlieg in september probleemloos naar Kroatië. Je kunt Kroatië ook in september eenvoudig bereiken per vliegtuig. De meeste vliegmaatschappijen roosteren namelijk (bijna) net zoveel vluchten in voor september als voor juli en augustus. Bovendien zijn de vliegtickets voor een vakantie Kroatië september een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen.
Bekijk hier meer over Kroatië reizen in september ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *