Vakantie Kroatië per bus, een unieke belevenis.

Kroatië met de bus, een unieke ervaring!
Vakantie Kroatië per busIn Kroatië is het heel gemakkelijk om het land rond te reizen met de bus. Door de talrijke trajecten over langere en kortere afstand is het gemakkelijk om alle belangrijke toeristische plaatsen te bereiken. De routes worden uitgebaat door privémaatschappijen die een vergunning moeten verkrijgen om bepaalde routes te mogen exploiteren. De belangrijkste haltes voor bussen in Kroatië zijn Zadar, Rijeka, Zagred, Dubrownik en Split. Vanuit een van die steden kun je de meeste andere belangrijke plaatsen in Kroatië bereiken. Kom in dit artikel meer te weten over een vakantie Kroatië per bus boeken. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken, de pagina te delen en jouw ervaring toe te voegen. Veel leesplezier toegewenst.

Bekijk hier de Kroatië vakanties per bus ->

Vakantie Kroatië per bus, meer informatie:

 • Bussen van en naar Kroatië.
  Vanuit diverse Europese landen, waaronder ook Nederland en België, worden het hele jaar door bussen ingelegd naar Kroatië. Tijdens het hoogseizoen, in het bijzonder de maanden juli en augustus, zijn er een groot aantal extra zomervakantie bussen met als bestemming de Adriatische kust.
 • Kenmerken van de busdiensten in Kroatië.
  De bussen in Kroatië zijn vrij modern. De meeste lange afstand bussen hebben heel comfortabele zitplaatsen en een klimaatregeling. Ze volgen meestal populaire routes via Split, Rijeka of Zagreb. Niet alle chauffeurs spreken een vreemde taal en dat kan soms tot Vakantie Kroatië per busmisverstanden leiden. De meerderheid van de buschauffeurs zijn vriendelijke en hulpvaardige mensen die je graag helpen. (Vakantie Kroatië per bus info)
 • Hoeveel kosten de tickets en waar bestel ik ze.
  De bus is een vrij goedkoop vervoermiddel in vergelijking met andere manieren van reizen. Op de meeste trajecten, vooral waren maatschappijen elkaar beconcurreren, bedraagt de prijs 7-9 eurocent per kilometer. Op routes waar busmaatschappijen een monopolie hebben, betaal je tussen 11 en 14 eurocent per kilometer. Er zijn dikwijls ook fikse kortingen voor gepensioneerden en jonge kinderen. Het geven van korting is niet gereglementeerd en ze kunnen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf, waardoor het soms een beetje onoverzichtelijk wordt. Je kunt grote kortingen, tot meer dan 50%, krijgen als je de heen en terugreis met dezelfde busmaatschappij doet. Voor de meeste verplaatsingen per bus in Kroatië kan je eenvoudig online reserveren. Ook bij de belangrijke stopplaatsen zijn tickets te koop net als op de meeste bussen zelf. Op voorhand reserveren is altijd handig om zeker te zijn van jouw plaats. (Vakantie Kroatië per bus info)

Waar moet je rekening mee houden bij bij het reizen met de bus in Kroatië

 • Tijdens het hoogseizoen kan het busverkeer hinder ondervinden en vertraagd verlopen door de drukte op de Kroatische wegen.
 • Als je bagage hebt die in het ruim van de bus moet gestockeerd worden, zul je voor de lading een extra toeslag moeten betalen van 1 tot 2 euro per stuk.
 • Tijdens het zomerseizoen is er normaal gesproken geen ruimte om een fiets mee te nemen.
 • Huisdieren zijn niet door alle busmaatschappijen toegestaan.

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Bekijk hier de busreizen voor Kroatië ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *