Vakantie Kroatië paardrijden, ga paardrijden op vakantie!

Paardrijden tijdens een vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië paardrijdenKroatië is één van de mooiste landen van Europa en heeft veel mooie natuurgebieden, waardoor het land een uitstekende vakantiebestemming is voor iedereen die houdt van wandelen, maar ook voor paardrijdliefhebbers is Kroatië een paradijs. Hoewel Kroatië vaak niet gezien wordt als typisch paardrijdland, heef Kroatië wat betreft het fokken van paarden en paardrijden een zeer lange geschiedenis. Zo komt bijvoorbeeld het paardenras de Lipizzaner van oorsprong hier vandaan. Paardrijden tijdens je vakantie in Kroatië, kan dan ook prima. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië paardrijden.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties >>

Lees verder:

Paardrijden & tips voor Kroatië.

 • Istrië
  Een zeer geschikt gebied om te paardrijden in Kroatië is Istrië. Deze provincie, gelegen aan de Adriatische zee, ligt in het noordwesten van het land, dichtbij de grens met de landen Italië en Slovenië. De natuur in Istrië is adembenemend en afwisselend. Je vindt er vele Vakantie Kroatië paardrijdennaaldbossen, romantische riviertjes, wijngaarden, mooie velden en valleien. Hierdoor is Istrië een geweldig gebied om mooie paardrijdtochten te maken. Er zijn diverse plattegronden en routebeschrijvingen beschikbaar, die je langs de mooiste locaties brengen. Liever niet op eigen houtje Istrië per paard ontdekken, dan zijn er ook trektochten. Deze georganiseerde trektochten, inclusief overnachting, laten je een groot gedeelte van de omgeving zien en duren over het algemeen, afhankelijk van de gekozen trektocht, twee tot tien dagen.
 • Paardrij excursies
  Wanneer Kroatië per paard wilt ontdekken doormiddel van dagtochten, dan kun je een paard huren bij één van de vele ranches, die Kroatië rijk is. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een paardrij excursie. Deze excursies worden in Kroatië steeds populairder en zijn er op verschillende niveaus, waardoor ook de beginner kan deelnemen. Enkele populaire ranches zijn:
 1. Farma Haber
 2. Ranch Moncerlongo

Campings in Kroatië

Als paardrijdliefhebber hoeft het zoeken van een geschikte camping of vakantiehuis geen enkel probleem te zijn. Veel campings en vakantiehuizen bieden faciliteiten speciaal voor de ruiters.

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Enkele links:

Comments

 1. vakantielandkroatie
  3 december 2018 / 00:24

  Van plan om te gaan paardrijden tijdens je vakantie op Kroatië?

 2. vakantielandkroatie
  9 december 2018 / 17:31

  Heb je wel eens deze ervaring gehad? We zijn benieuwd naar je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *