Vakantie Kroatië Opatija | Kroatië reizen.

Opatija bezoeken op vakantie in Kroatië?
Vakantie Kroatië OpatijaKroatië kent tal van interessante badplaatsen. Eén hiervan is Opatija. Dit stadje met iets meer dan tienduizend inwoners ligt iets ten zuiden van de stad Rijeka en heeft voor zowel natuur-, cultuur- als strandliefhebbers volop te bieden. Bezoek je tijdens een vakantie Kroatië Opatija? Dan helpen de onderstaande tips je op weg in dit bijzondere kustplaatsje. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië Opatija.

Van plan om het reisaanbod te bekijken voor o.a. Kroatië Opatija? Bekijk dan hieronder alle informatie.

Bekijk hier de prachtige vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië Opatija, leuke tips en info:

  • Lungomare. Dé ideale bezienswaardigheid in Opatija is de Lungomare. Deze wandelroute met een lengte van twaalf kilometer voert zowel langs de promenade als door het langs de kust gelegen gebergte. Bovendien voert de route je langs allerlei monumenten. Dit maakt deze wandelroute interessant voor zowel strand- en natuurliefhebbers als voor cultuurfanaten.
  • Villa’s. Opatija is al vele eeuwen een populair vakantieoord, maar vroeger vooral voor welgestelde Kroaten en andere Europeanen. De indrukwekkende woningen waar zij in woonden, zijn tegenwoordig te bezichtigen.
  • Angiolina Park. De villa’s in Opatija worden omringd door bijzondere parken. Het fraaiste voorbeeld hiervan is het Angiolina Park. Dit bijna vier hectare grote park bestaat uit zestig delen en herbergt meer dan honderdvijftig verschillende plantensoorten.
  • ‘Meisje met de zeemeeuw’. Wandelend over de Lungomare kom je haar vanzelf tegen: het ‘Meisje met de zeemeeuw’. Dit bijzondere, nabij de zee geplaatste standbeeld prijkt tegenwoordig ook op menig toeristenfolder.
  • Volosko. Bij een bezoek aan Opatija kan ook het nabij gelegen plaatsje Volosko worden bezocht. Door de Lungomare te volgen, kom je hier vanzelf terecht. Vooral bij windsurfers is dit een populair vakantieplaatsje, maar de soms wilde zee bij Volosko spreekt ook andere waterfanaten aan.
  • Slatina. Het grootste en bekendste strand in Opatija is Slatina. Slatina is dan ook perfect ingericht op de wensen van toeristen. Zo kan je hier een jetski of bananenboot huren, maar ook bijvoorbeeld tennissen of volleyballen. Daarnaast vind je nabij dit strand omkleedhokjes, restaurants en de meest uiteenlopende winkeltjes. (Vakantie Kroatië Opatija)
  • Kerk en kathedraal. Bezoek je tijdens je vakantie Kroatië Opatija om indrukwekkende religieuze gebouwen te bezichtigen? Bezoek dan de Katedrala Sv. Jakova en de kerk Navjestenja.

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *