Vakantie Kroatië Omis | Op vakantie naar Kroatië?

Omiš bezoeken bij een vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië OmisKroatië kent tal van steden en stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Vooral aan de bijna tweeduizend kilometer lange kustlijn bevinden zich interessante plaatsen. Eén hiervan is Omiš, een stadje dat zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers veel in petto heeft. Wat moet je zoal weten wanneer je bij een vakantie Kroatië Omiš wil bezoeken? Kom hieronder nog veel meer te weten over een unieke vakanie in Kroatië (Vakantie Kroatië Omis). Heel veel plezier met het uitzoeken van een unieke reis!

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië Omis ->

Vakantie Kroatië Omis

  • Ligging en omvang. In Omiš wonen ongeveer 15.000 inwoners verdeeld over pakweg 250 vierkante kilometer. Het stadje ligt in de regio Dalmatië, ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Split. Wat de ligging van dit stadje echter écht bijzonder maakt, is dat de rivier Centina hier uitmondt in de Adriatische Zee. Dit zorgt voor een prachtig aanzicht, met name door de rotsen, kloven en overige natuur die zich rondom al dit waterspektakel bevinden.
  • Klimmen in Omiš. De rotspartijen in en rondom Omiš maken dit plaatsje een geliefde bestemming voor klimliefhebbers. Er zijn n Omiš dan ook tal van organisaties die uiteenlopende klimtochten aanbieden, zowel voor beginners als voor gevorderden.
  • Fort Starigrad. Cultuurliefhebbers zullen beslist ook een bezoek willen brengen aan het fort Starigrad. Dit in de vijftiende eeuw gebouwde fort en de muren die de berg waar het op staat volgen, torenen op indrukwekkende wijze uit boven deze kleine stad, zodat het historische gebouw al snel de aandacht trekt bij toeristen met een interesse in cultuur en geschiedenis.
  • Visserij in Starigrad. Bij een vakantie Kroatië Omiš bezoeken, is ook een unieke kans om een bezoekje te brengen aan de lokale vissers. De visserij is, naast toerisme, een belangrijke inkomstenbron voor dit stadje. Sommige vissers combineren beide specialismen en bieden speciale vistochten aan voor toeristen. Hier kan je samen met de vissers de zee op reizen en zien hoe zij te werk gaan.
  • Watersport in Omiš. De rivier Centina en aftakkingen hiervan zijn ook bijzonder geschikt voor waterliefhebbers. Zo kan je hier kanoën, maar ook kajakken of rivierraften. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan ook een wat kalmere boomtoptocht boeken.
Bekijk hier de mooiste vakanties in Kroatië en Omis ->

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *