Vakantie Kroatië oktober, Kroatië oktober reizen!

Naar Kroatië in oktober? Wat is er allemaal mogelijk?
Vakantie Kroatië oktoberDe meeste mensen hebben wel overwogen Kroatië in de zomer te bezoeken of hebben dit ook gedaan, maar hoe is dit eigenlijk in de maand oktober? Kom op deze pagina alles te weten over een vakantie Kroatië oktober, leuke reistips en meer. Ook heb je de mogelijkheid om deze pagina te delen met anderen en een beoordeling te geven.

De mooiste vakanties in oktober bekijken voor Kroatië dan kan je op één van onderstaande links klikken.

Bekijk hier meer over Kroatië reizen in oktober ->

Vakantie Kroatië oktober, meer informatie:

Weer in Kroatië

Het mag duidelijk zijn dat de zomer verdwenen is, maar het najaar in Kroatië wordt wel de nazomer genoemd. De temperaturen schommelen in de maand oktober tussen de 15 en 25 graden. Je kunt geluk hebben, maar het kan ook tegenvallen. In het gunstigste geval kun je nog zwemmen in de zee. Dit heeft veel te maken met waar de wind vandaan komt. Een voordeel is dat je elk moment van de dag op het strand kunt zijn, ook volop in de zon. Je kunt daarom ook veel beter actief zijn en daarom is oktober de maand om actief te zijn in Kroatië. Wanneer je van wandelen, mountainbiken, klimmen of bijvoorbeeld hiken houdt, is dit geschikt. Ook een bezoek aan een van de nationale parken is een mogelijkheid. Houd er dan wel rekening mee dat er niet altijd gidsen aanwezig zijn, omdat het laagseizoen in oktober al wel begonnen is.

Vakantie Kroatië oktoberAccomodatie in Kroatië

De meeste hotels en campings zijn in oktober nog wel open, al is dit niet altijd van te voren al duidelijk. Vaak besluiten eigenaren van hotels en campings pas gedurende het seizoen tot wanneer ze open blijven. Dit is vaak ook afhankelijk van het weer. In deze periode kun je vaak nog overal terecht en voor een prijsje dat vriendelijker is dan tijdens het hoogseizoen. (Vakantie Kroatië oktober informatie)

Vervoer in Kroatië

Het is laagseizoen in oktober en dat heeft ook consequenties voor het vervoer. De winterdienstregeling voor de veerboten is ingegaan, maar dan nog varen ze vaak genoeg. Bussen rijden minder vaak en je zult minder taxi’s ontdekken, maar dat is op te lossen.

Als je in oktober naar Kroatië gaat, zul je te maken krijgen met bovenstaande dingen, maar in de grotere plaatsen aan de kust, zoals bijvoorbeeld Rovinj, Dubrovnik en Split en de hoofdstad Zagreb, zul je hier het minst van merken.

Voor meer informatie over het klimaat en de beste reistijd voor Kroatië verwijzen wij je graag naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakantie ->

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *