Vakantie Kroatië Noord-Dalmatië | Geniet van deze bijzondere reis.

Bij een vakantie in Kroatië Noord-Dalmatië bezoeken.
Vakantie Kroatië Noord-DalmatiëKroatië kent een lange kuststrook die uit drie historische regio’s bestaat: Istrië in het noorden, Dalmatië in het zuiden en tussen beide Centraal-Kroatië (dat ook een groot stuk van het binnenland van Kroatië beslaat). De regio Dalmatië wordt veelal verder opgedeeld in een noordelijk, centraal en zuidelijk deel. Zoals in heel Dalmatië, vind je ook in het noorden van deze regio de fraaie combinatie van indrukwekkende stranden en adembenemend natuurschoon. Bij een vakantie Kroatië Noord-Dalmatië bezoeken, is bovendien een mooie kans om ook enkele steden in deze regio een bezoek aan te doen. Kom hieronder meer te weten over het boeken van een mooie reis en alle mogelijkheden m.b.t. een vakantie in Noord-Dalmatië (Vakantie Kroatië Noord-Dalmatië).

Bekijk hier meer informatie over vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië Noord-Dalmatië

  • Zadar. Wanneer je Noord-Dalmatië wil verkennen, dan is Zadar de ideale uitvalsbasis. Deze stad met meer dan 80.000 inwoners heeft namelijk een goede trein- en busverbinding met vrijwel alle andere steden en stadjes in de regio. Bovendien, kan je vanuit Zadar eenvoudig per veerboot één van de vele Kroatische eilandjes bezoeken. Zadar zelf heeft ook voldoende te bieden aan toeristen. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld naar het in het Velebit gebergte gelegen Nationaal Park Paklenica trekken. Dit park is ook populair bij klimfanaten en bij mensen die naar meer uitdagende wandelingen op zoek zijn. Daarnaast leven in dit park vele vogel- en vlindersoorten alsook wilde dieren zoals bruine beren, wolven en vossen. Van de meer dan dertig kerken in Zadar is de ‘Kerk van de Heilige Donat’ (‘Crkva sv. Donata’) vanwege de bijzondere architectuur en indrukwekkende omvang de onder toeristen meest geliefde.
  • Šibenik. Šibenik kent tal van culturele bezienswaardigheden. Bezoek je tijdens een vakantie Kroatië Noord-Dalmatië, ga dan vooral ook langs de in 2000 aan de UNESCO-werelderfgoedlijst toegevoegde Sint-Jacobuskathedraal. Wanneer je Šibenik binnenrijdt, valt echter allereerst het ‘Sint Michaels Fort’ (‘Tvrđava svetog Mihovila’) op. Dit op een heuvel gesitueerde omvangrijke monument torent op fraaie wijze boven het stadje uit. (Vakantie Kroatië Noord-Dalmatië info)
  • Knin. Knin ligt, anders dan het bijna gelijknamige stadje Nin, niet aan de Adriatische zee, maar wel nabij fraaie bergen waar je onder andere de Manojlovac waterval kunt bezichtigen. Hier ontspringen ook verschillende rivieren, waaronder de meer dan zeventig kilometer lange Krka.

Enkele links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *