Vakantie Kroatië Nin, geniet van een waanzinnige vakantie in Kroatië Nin.

Nin bezoeken tijdens een vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië NinNin is met nog geen drieduizend inwoners een klein plaatsje in de Kroatische regio Dalmatië, maar toch heeft dit dorp veel te bieden aan toeristen. Gelegen aan de Adriatische Zee, nabij de stad Zadar, heeft Nin bijvoorbeeld enkele fraaie zandstranden, maar ook cultuurliefhebbers komen in dit Kroatische stadje aan hun trekken. Heb je plannen om tijdens je vakantie Kroatië Nin aan een bezoekje te onderwerpen? Profiteer dan van deze tips. Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Kroatië Nin.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties Nin ->

Vakantie Kroatië Nin, enkele tips:

  • Stranden in Nin. Nin kent uiteenlopende zandstranden. Zo zijn er zandstranden die, door het op de meeste plekken ondiepe water ook voor families zeer geschikt zijn, maar er is ook een zandstrand bij een wilder deel van de zee. Hier kunnen ook surf- en kitesurflessen worden gevolgd.
  • Bijzondere kerken in Nin. De bekendste kerk in Nin is de ‘Kerk van het Heilge Kruis’ (‘Crkva svetog Križa’). Dit kerkje is klein van formaat, maar valt juist hierdoor op. Ook de witte muren en de bijzondere architectuur maken dit kerkje tot een toeristentrekpleister. Vakantie Kroatië NinBovenaan een groene heuvel, vind je in Nin ook de ‘Sint Nicholaas Kerk’ (‘Crkva Sveti Nikola’). Ook deze kerk is opvallend klein en lijkt qua uiterlijk op de toren van een kasteel of fort. De grootste kerk van Nin, de ‘Kerk van San Anselm’, heeft al meer het uiterlijk dat je bij een kerk zou verwachten. De fraaie, stenen kerktoren trekt de aandacht en het grote kerkgebouw wordt nog steeds voor de kerkdiensten in dit kleine plaatsje gebruikt.
  • Musea in Nin. Wanneer je als onderdeel van een vakantie Kroatië Nin bezoekt, dan zal het je verbazen hoeveel verschillende musea je in dit kleine dorp aantreft. Zo is er bijvoorbeeld een museum dat is toegewijd aan de zoutproductie in dit deel van Kroatië en een museum met alle antiquiteiten van Nin. (Vakantie Kroatië Nin)
  • Overblijfselen uit Romeinse tijd. Nin heeft een geschiedenis van vele duizenden jaren. Getuige hiervan is een Romeinse tempel die je in dit stadje kunt bezichtigen.
  • Overige. Voorts vind je in Nin onder andere een historische stenen brug.

Kroatië Nin boeken?

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties Nin ->

Enkele links om meer informatie in te winnen over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *