Vakantie Kroatië niet toeristisch, boek een heerlijke niet toeristische vakantie.

Niet toeristische plekken in Kroatië.
Vakantie Kroatië niet toeristischAan de Adriatische zee en aan de Alpen ligt Kroatië. Het landschap van dit indrukwekkende land verschilt in grote mate. Zo zijn er bergen, graslandschappen, rotsen, meren en een lange kustlijn te vinden. Het is niet gek dat Kroatië het ontzettend goed doet als vakantieland. Het toerisme is vooral aan te treffen in Dubrovnik en Dalmatië. Ook hoofdstad Zagreb is populair. Niet toeristisch vakantie Kroatië vieren? Het beste is deze plekken te mijden. Er blijft genoeg over van dit prachtige land om te ervaren, sterker nog: buiten de gebaande paden is het pure Kroatië te beleven. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië niet toeristisch.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen niet toeristisch en meer ->

Vakantie Kroatië niet toeristisch

Kroatië kenmerkt zich door een heerlijk klimaat. Ook de zonovergoten kust en vele eilandjes spreken tot de verbeelding. Er zijn verborgen strandjes en prachtige baaien aan te treffen. Het land heeft vele Nationale Parken en weergaloze natuur. Het toerisme komt dankzij deze trekpleisters steeds meer op. Kroatië heeft genoeg te bieden voor ieder type vakantieganger en al snel zijn reizigers gecharmeerd door het imponerende land. Toch zijn er legio plekken in Kroatië die niet toeristisch zijn. Dit zijn authentieke plekken, waar het kalm is en er optimaal van de natuur en schoonheid genoten kan worden. Vaak liggen deze plekken meer in de binnenlanden of op de eilanden, ver weg van de dynamiek van het toerisme.

Vakantie Kroatië niet toeristischNiet toeristische plekken Kroatië

Zavala is een klein dorpje met een haven dat ten zuiden van Jelsa ligt, recht tegenover de open zee. Zavala ligt 80 meter boven het zeeniveau en is te bereiken met een 2 uur durende bootrit uit Hvar. Hier zijn kiezelstranden aan te treffen aan een glasheldere zee. Op Zavala kun je ontsnappen aan de drukte. Soms komt het voor dat je het strand geheel voor jezelf hebt. Hier is er geen sprake van toerisme, waardoor het genieten is van de vrijheid, cultuur en natuur. Ook Sveta Nedjelja is zo een plek. Dit dorp is gelegen aan een schitterend strand en heeft een wijngaard die de reputatie hebben de beste van Hvar te zijn. Lastovo is een eiland in Zuid-Dalmatië. Het heeft een uitgerekte kustlijn met gravel en is een ideale plek om een rustige vakantie te vieren. Het ligt ver van de drukte. Deze plek is perfect om een heerlijk maal te verorberen. Lastovo staat bekend om haar kreeften. Recreatie als vissen, surfen en sport beoefenen behoren tot de mogelijkheden, net zoals het bezoeken van de mooie baaien. Hier is er geen gedrang en drukte, maar stilte en weldadige natuur. Zo zijn er vele rustige plekken in Kroatië aan te treffen. Deze plekken hebben vaak goede restaurants, zijn gelegen in een imponerende omgeving en kennen de charmante inborst van de Kroaten.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Comments

  1. vakantielandkroatie
    9 december 2018 / 17:53

    Ben je op zoek naar een niet toeristische vakantie in het prachtige Kroatië? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *