Vakantie Kroatië mooiste plekken, unieke plekjes.

Het mooiste van Kroatië. Wat zijn de mooiste plekken van Kroatië?
Vakantie Kroatië mooiste plekkenDe Middellandse Zee heeft heel wat mooie kustlijnen te bieden maar de allermooiste? Dan moet misschien wel de kust van de Adriatische Zee zijn. Kroatië heeft daar dan weer het mooiste stukje van wat meer dan kan verklaren waarom het zo’n populair vakantieland aan het worden is. Geen wonder dan ook dat je kiest voor een vakantie richting het land. Maar wat zijn de mooiste plekken van Kroatië (Vakantie Kroatië mooiste plekken)? Kom hieronder nog veel meer te weten over de mooiste plekken van een vakantie in Kroatië, ook heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken bij een reisorganisatie.

Bekijk hier de mooiste plekken in Kroatië en vakanties ->

Vakantie Kroatië mooiste plekken

Voor wat historie.
Wat mooi is dat is natuurlijk een subjectief begrip. Voor de ene is natuurpracht het mooiste wat er is en voor de ander moet je dan toch eerder kijken naar menselijke invloed. Zoek je historische waarde dan is het oude centrum van Dubrovnik de mooiste plek in Kroatië. Niet voor niets staat dat in zijn geheel op de werelderfgoederenlijst van UNESCO.

Een streepje natuur.
Vakantie Kroatië mooiste plekkenDe schoonheid van de natuur kan echt overweldigend zijn en zeker in Kroatië is dat het geval. De mooiste plek in het land? Dat is volgens ons toch nog altijd het Nationaal Park met de Plitvice-meren. Deze 17 meren tellen niet minder dan 92 watervallen en hoort zonder enige twijfel bij de mooiste plekken ter wereld. Een echte must see.

Genieten aan het strand.
De Makarska Rivièra is de plek binnen Kroatië om te genieten van een unieke combinatie: een strandvakantie en een actieve vakantie. De Rivièra heeft enkele van de mooiste stranden van het land en de achtergrond van het Biokovo gebergte maakt de hele plek er nog heel wat idyllischer op. De steile wanden lijken recht uit het water te komen en het gebergte zelf leent zich tot heel wat sporten. Als mountainbiker, hiker of bergbeklimmer zal je hier zeker je gading vinden.

De mooiste plekken kiezen in een land dat zoveel te bieden heeft als Kroatië is geen sinecure. Dat betekent dat ook dat de bovenstaande suggesties slechts enkele van de tientallen opties zijn die iedere toerist zou moeten overwegen. Stof genoeg voor meerdere vakanties!

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *