Vakantie Kroatië wat moet je weten? Lees het hier!

Vakantie Kroatië wat moet je wetenKroatië is in snel tempo een toeristische hotspot geworden. Er zijn echter een paar dingen die je weten moet, over het land maar ook over de bevolking! Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië en wat je weten moet (Vakantie Kroatië wat moet je weten). Heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar Kroatië. Ook heb je trouwens de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan deze pagina en de pagina te delen met anderen.

Bekijk hier alles over Kroatië en wat moet je weten ->

Vakantie Kroatië wat moet je weten, enkele tips:

Hier volgen zeven weetjes over Kroatië!

 1. Meer dan Dubrovnik
  Deze kuststad is de meest populaire toeristische bestemming in Kroatië. Maar er is zoveel diversiteit dat ook andere steden zoals Zadar, Zagreb, Split op de reisroute moeten , net als de eilanden, Istrië en Plitvice .
 2. Lekker eten
  Kroatië heeft een lange en trotse culinaire traditie doorspekt met de vele culturele invloeden die Kroatië heeft genoten in de loop der Vakantie Kroatië wat moet je weteneeuwen. De keuken staat vooral onder invloed van de Italiaanse en de Mediterane keuken.
 3. De hoofdstad
  Zagreb is een al omvattende stad : levendig en leuk, met veel goede restaurants en tal van eigenzinnige sites zoals het ‘Museum van gebroken relaties’, een ontroerend eerbetoon aan de verloren liefde. Voor vertier kunt u ’s avonds de Tkalciceva straat bezoeken, vol café’s, restaurants en bars. (Vakantie Kroatië wat moet je weten info)
 4. Euro of Kuna
  Kroatië is sinds 2013 toegetreden tot de Europese Unie. Maar dat is niet hetzelfde als de aanneming van de gemeenschappelijke munt, de Euro. De nationale munt heet de Kuna.
  De euro wordt vrijwel in heel Kroatie als betaalmiddel geaccepteerd, net als betaalkaarten.
 5. Eilandhoppen
  Kroatië heeft een lange kustlijn van ruim 1700 kilometer en telt meer dan 1000 eilanden! Brac, Krk en Cres zijn de grootste en amper vijftig eilanden zijn bewoond.
  Eilandhoppen lukt met diverse veerdiensten tussen het vaste land en de eilanden.
 6. De taal
  De officiële taal is het Kroatisch, een Slavische taal. Gelukkig passen de Kroaten zich makkelijk aan en spreken vlot een mondje Engels, Italiaans of Duits.
 7. De oorlog is voorbij
  Kroatië is veilig. De oorlog eindigde in 1995,meer dan 20 jaar geleden. Het land draagt nog steeds de littekens van dit bittere conflict. Maar die oorlog is lang sinds over en het enige gevaarlijke is het teveel eten van kaas uit Pag.

Vakantie in Kroatië boeken?

Bekijk hier de mooiste rondreizen en vakanties in Kroatië ->

Interessante links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *