Vakantie Kroatië Lanterna | Een unieke reis.

Op vakantie in Lanterna?
Vakantie Kroatië LanternaLanterna is een landtong in het plaatsje Tar, dat aan de westkust van Kroatië ligt. Wanneer je voor een vakantie in deze regio kiest, dan bevind je je valk bij de Adriatische Zee. Een prima locatie om heerlijk van zon, zee en strand te genieten. Ook mensen die graag meer willen zien van de omgeving dan het strand, is er een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden in de buurt. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië Lanterna. Heel veel plezier met het uitzoeken van de informatie en het boeken van een mooie reis naar Kroatië Lanterna.

Bekijk hier meer informatie over vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië Lanterna, meer info:

Er liggen diverse campings en hotels in Lanterna. De gelijknamige camping is hiervan een bekend voorbeeld. Zo is er voor elk reisgezelschap wel een geschikt verblijf te vinden. In deze regio worden veel activiteiten georganiseerd. Je hoeft je dus niet te vervelen. Denk hierbij onder andere aan paardrijden, tennissen en beachvolleybal. Ook de kinderen kunnen zich hier prima vermaken; in de omgeving en bij de verschillende vakantieaccommodaties zijn zwembaden en vele speeltoestellen te vinden.

Vakantie Kroatië LanternaIn de omgeving van Lanterna zijn wat grotere steden gelegen, zoals Poreč. Dit is ongeveer een kwartier rijden met de auto. In deze bijna 2000 jaar oude stad kun je wat van de cultuur zien. De Eufrasiusbasiliek is het bekendste bouwwerk van deze stad. Deze in Byzantijnse stijl gebouwde bouwwerk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Andere werken die een bezichtiging waard zijn, zijn:

  • De Grot Baredine
  • Het Romaanse Huis
  • De Ronde Toren

Watersportliefhebbers kunnen aan de kust blijven in de omgeving van Lanterna. Je kunt hier naar hartenlust duiken, waterskiën en windsurfen. Ook bestaan er mogelijkheden om een boot te huren en op deze manier de omgeving te verkennen. (Vakantie Kroatië Lanterna)

Wanneer het hoofddoel van je vakantie is om heerlijk op het strand te verblijven en van het weer te genieten, dan is de beste periode om naar deze streek te gaan tussen juni en augustus. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden Celsius. Wil je juist wat actiever zijn en dingen ondernemen, dan zijn de maanden mei en september ook geschikt met een temperatuur rond de 21 graden.

Bekijk hier meer over vakanties in Kroatië ->

Voor nog meer informatie over rondreizen, vakanties, de beste reistijd en meer over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *