Vakantie Kroatië Istrië Pula | Kroatië vakantie!

Pula: trekpleister in Istrië. Kom in dit artikel meer te weten over een vakantie Kroatië Istrië Pula.
Vakantie Kroatië Istrië PulaHet schiereiland Istrië is één van de populairste streken van het land en mag elke zomer opnieuw tal van toeristen verwelkomen. De ligging aan de Adriatische kust gecombineerd met het mediterraanse klimaat maken van de streek een droombestemming. Pula is één van de mooiste steden in Istrië en heeft toeristen heel wat te bieden. Een vakantie Kroatië in Istrië? Dan is Pula een logische keuze. Bekijk hieronder meer te weten over een mooie vakantie in Kroatië en ook heb je de mogelijkheid om een ervaring te delen en deze pagina te beoordelen.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië Istrië Pula

  • Historisch belang
    Pula is een echte droom voor elke toerist die een boon heeft voor cultuur en historie. Heel Kroatië is lange tijd in Romeinse handen geweest en die invloed kan je vandaag de dag nog altijd zien doorheen het land. Pula is daar één van de beste voorbeelden van. Deze havenstad heeft zowat het best bewaarde amfitheater ter wereld. Om even aan te duiden in hoeverre de structuren van toen bewaard zijn gebleven: tot zelfs vandaag de dag wordt het amfitheater gebruikt voor concerten en evenementen. Ook de temperl van Augustus, een tweelingpoort en een heuse triomfboog kan je in Pula terugvinden.
  • Vakantie Kroatië Istrië PulaDe havenstad
    Pula is een havenstad van groot belang in Kroatië. Als de grootste scheepswerf van het land is er heel wat economische bedrijvigheid te merken. Gelukkig hebben ze in Pula er iets op gevonden om het aanzicht van de kranen ook een toeristische bestemming te geven. Zo is er elke avond tijdens de zomermaanden een lichtshow die gemaakt is door één van de grootste experts op het gebied ter wereld.
  • De stranden van Pula
    Pula is een havenstad in Istrië en heeft dan ook alles in huis voor een echte zomervakantie. Er zijn tal van leuke en vooral brede stranden in de buurt terug te vinden en je kunt er ook terecht voor allerhande watersporten. Zeilen, duiken en zwemmen zijn geen enkel probleem en ook het natuurgebied Kamenjak is een echte aanrader.

Een vakantie Kroatië Istrië Pula is een topbestemming voor een echte gezinsvakantie en heeft dan ook voor elk wat wils. Vergaap je aand de geschiedenis van de streek of aan de moderne gemakken. In Pula kan het allemaal!

Bekijk hier de rondreizen voor Kroatië en vakanties ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *