Vakantie Kroatië Istrië Porec | Boek deze mooie reis!

Bezoek de prachtige stad Porec in het Kroatische Istrië. Porec: aantrekkelijke stad in het Kroatische Istrië.
Vakantie Kroatië Istrië PorecIstrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Het stadje Porec ligt aan de Adriatische Zee. Porec bestond reeds in de Romeinse tijd. Het oude centrum van de stad is rijk aan historische gebouwen. Je vindt er overblijfselen uit de Romeinse tijd, maar ook talrijke bouwwerken in gotische, romaanse en barokstijl. Het strand van Porec is eveneens een belangrijke trekpleister. Aan toeristen heeft Porec geen gebrek: in het hoogseizoen zakken tienduizenden vakantiegangers af naar Porec en omgeving. De stad heeft de grootste toeristische infrastructuur van Kroatië. Voor personen die overnachten heeft Porec 130 000 bedden ter beschikking. Het schiereiland Istrië is één van de belangrijkste bestemmingen in Kroatië. Behalve Porec zijn ook de kuststadjes Rovinj en Pula erg in trek. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië Istrië Porec.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië Istrië Porec reizen ->

Vakantie Kroatië Istrië Porec

De belangrijkste bezienswaardigheden in Porec.
Voor de vakantieganger heeft Porec meer dan voldoende attracties in petto. We sommen hieronder de belangrijkste op:

  • De Eufrasiusbasiliek: deze staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De basiliek ter ere van de Heilige Eufrasius werd in de zesde Vakantie Kroatië Istrië Poreceeuw gebouwd in Byzantijnse stijl. De prachtige mozaïeken in de kerk zijn een bezoek meer dan waard. (Vakantie Kroatië Istrië Porec)
  • Het regionale museum van Porec: dit museum is het oudste in Istrië. Je kunt er zo’n 2000 voorwerpen bewonderen uit zowel de prehistorische tijd als de Romeinse en middeleeuwse tijd.
  • Het Porec aquarium: hier kun je kennismaken met vele diersoorten die in de Middellandse Zee leven. In prachtig opgebouwde aquaria kun je zeldzame vissen bewonderen.
  • De stranden in de buurt van Porec: het strand in het centrum van Porec heeft talrijke faciliteiten voor toeristen. Het is een rotsachtig strand met vele zonneplateaus. In het bos achter het strand bevindt zich een grote speeltuin waar kinderen hun hart kunnen ophalen.

Overige interessante plaatsen in Istrië.

De kuststadjes Rovinj en Pula trekken eveneens een enorme hoeveelheid bezoekers aan. In Pula vind je één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld. Ook het oude centrum en de haven van Rovinj vormen een toeristische attractie.

Bekijk hier meer weetjes over een reis naar Kroatië ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *