Vakantie Kroatië geld | Hoeveel geld nodig?

Vakantie Kroatië: geld tips. Hoeveel geld heb je gemiddeld nodig en wat is er allemaal mogelijk?
Vakantie Kroatië geldKroatië boekt tegenwoordig vrijwel elk jaar een nieuw toeristenrecord. Ook bij Nederlanders begint dit Zuid-Europese land steeds meer bekend te staan als het ideale vakantieland. Eén van de redenen hiervoor is dat een vakantie naar Kroatië niet duur is. Zo kan je bijvoorbeeld in Kroatië op een goedkope manier een zomerse vakantie aan de Middellandse Zee vieren. Wil je nóg meer geld besparen? Lees dan hieronder enkele handige vakantie Kroatië geld tips. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen ervaring te delen met anderen door hieronder het formulier in te vullen, de pagina een beoordeling geven is ook mogelijk en je hebt de mogelijkheid om een mooie reis te boeken via een reisorganisatie.

Bekijk hier de prijzen van de Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië geld, enkele tips op een rij:

  1. Tip 1: neem euro’s mee naar Kroatië. Kroatië is sinds 2013 lid van de Europese Unie, maar het land heeft wel nog een eigen munt, namelijk de kuna. In toeristische gebieden is het echter vaak ook mogelijk om met euro’s te betalen. De wisselkoersen die hierbij gebruikt worden, zijn doorgaans redelijk. Sterker nog, bij sommige excursies of autoverhuurbedrijven worden de prijzen sowieso al in euro’s aangegeven. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld taxi’s; taxichauffeurs zullen vrijwel altijd de prijs tegen een zeer ongunstige wisselkoers omrekenen naar euro’s.
  2. Vakantie Kroatië geldTip 2: wissel geen geld om bij hotels. Geld omwisselen kan op tal van plekken, waaronder wisselkantoren (Mjenjacnica geheten in het Kroatisch) en banken. Bij grote hotels is het vaak ook mogelijk om geld om te wisselen, maar de wisselkoersen die zij gebruiken zijn doorgaans zeer ongunstig. (Vakantie Kroatië geld)
  3. Tip 3: pin altijd in kuna. Wanneer je geld pint in Kroatië kan je doorgaans kiezen om het geld in kuna of euro’s van je bankrekening af te laten schrijven. Kies je voor de laatste optie, dan wordt de wisselkoers van de Kroatische bank waar je pint gebruikt. Deze wisselkoers is vrijwel altijd minder gunstig dan die van je eigen Nederlandse bank. Eén van de vakantie Kroatië geld tips is dan ook om altijd te kiezen voor een afschrijving in kuna. (Vakantie Kroatië geld info)
  4. Tip 4: wissel je Kroatische geld terug om naar euro’s vóór je vertrek. Buiten Kroatië is het moeilijk zo niet onmogelijk om Kroatisch geld naar euro’s om te wisselen. De paar wisselkantoren die wel Kroatisch geld accepteren, hanteren zeer ongunstige wisselkoersen.
Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties en het geld ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *