Vakantie Kroatië eiland | Ga naar een eiland!

Vakantie Kroatië eilandKroatië bestaat ook uit vele eilanden voor de kust van het schiereiland. Een vakantie Kroatië eiland hoppen is ook een manier om het land en de cultuur te herkennen. Er zijn trouwens geen twee dezelfde eilanden, daarom is het de moeite waard een paar van deze pareltjes te bezoeken en de verschillen op te merken. Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Kroatië eiland.

Direct de mooiste reizen vergelijken en boeken? Bekijk de mooiste reizen door op onderstaande link te klikken.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Vakantie Kroatië eiland, meer informatie:

Vakantie Kroatïë eiland: de mooiste eilanden aan de kust van Kroatië.

  • Mjlet ligt in de regio Dubrovnik is een groen eiland met mooie, ongerepte natuur. Op dit eiland is het Nationaal Park Mljet gelegen gekend om zoutwatermeren. Ook de baai van Saplunara ligt op dit eiland gekenmerkt door de zandstranden.
  • Palagruža ook gelegen in de regio Dubrovnik is het verste eiland. Het eiland is 1400m lang en 300m breed. In het midden van het Vakantie Kroatië eilandeiland staat een hoge vuurtoren die men kan huren om te logeren in Robinson Crusoë – stijl. (Vakantie Kroatië eiland tip)
  • Hvar ligt op een uurtje varen van de stad Split. Hvar geurt naar lavendel, heide en rozemarijn. De huizen op het eiland zijn tegen de heuvel gebouwd. Dit eiland is enorm in trek bij beroemdheden. (Vakantie Kroatië eiland tip)
  • Pag is een ongerept stukje van Zubovići . Op Pag wordt kaas geproduceerd Paški sir. Deze dure kaas wordt gemaakt van de melk van de lokale geiten die op het eiland leven. De andere zijde van het eiland wordt gebruikt voor dansfeesten.
  • Korčula is het eiland voor cultuurliefhebbers omwille van de vele musea die men op dit eiland vindt. Dit eiland ligt ook in de regio Dubrovnik. (Vakantie Kroatië eiland info)
  • Lastovo eiland. Is het eiland bij uitstek om te genieten van de Kroatische keuken. Men vindt er vooral de visspecialiteiten en zeevruchten die de zee en kust te bieden hebben. Dit kleine eilandje heeft tal van eetgelegenheden om de traditionele keuken te proeven.
  • Het eiland Vis daarentegen heeft dan ook nog de reputatie heerlijke wijnen bij traditionele lokale gerechten te serveren omwille van de wijnoogst op dit eiland.

Wanneer je van plan bent om een mooie reis te boeken naar Kroatië dan kan je op één van bovenstaande links klikken voor meer informatie.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *