Vakantie Kroatië duur, hoeveel kost een reis?

Is een vakantie naar Kroatië duur?
Vakantie Kroatië duurKroatië wordt een steeds populairder vakantieoord, maar voor veel mensen is dit Zuid-Europese land ook nog erg onbekend. Hierdoor weten ook weinig mensen wat voor kosten je in dit bijzondere land kunt verwachten. Om wat licht in deze duisternis te schijnen, vind je hier het antwoord op de vraag: is een vakantie Kroatië duur? Ook heb je de mogelijkheid om de prijzen te bekijken bij een reisspecialist.

De prijs te weten komen van een mooie vakantie of rondreis in Kroatië dan kan je hieronder naar de specialist gaan. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie!

Bekijk hier de kosten voor een Kroatië vakantie ->

Vakantie Kroatië duur of niet?

  • Is een hotelkamer in Kroatië duur? Wat je voor een hotel in Kroatië betaalt, hangt af van drie factoren. Ten eerste, de Kroatische stad waar je overnacht. In toeristensteden zoals Dubrovnik, Zagreb, Istria of Split liggen de prijzen beduidend hoger dan in kleinere steden in het Kroatische binnenland. Voorts, zijn prijzen in het hoogseizoen grofweg twee keer zo hoog als in het laagseizoen. Tot slot, zijn er hotels met geen tot vijf sterren. In een hotel met één of twee sterren betaal je voor een Vakantie Kroatië duurtweepersoonskamer in het laagseizoen € 15 – € 30 en in het hoogseizoen € 30 – € 60.
  • Is een kamer in een gasthuis in Kroatië duur? Wil je voorkomen dat je vakantie Kroatië duur wordt? Overnacht dan in een gasthuis. Hier betaal je minder dan de helft dan voor een hotelkamer. Dit terwijl de kamer die je wordt aangeboden veelal groter is dan in een hotel én je hebt doorgaans toegang tot een keuken en andere huiselijke gemakken.
  • Is uit eten duur in Kroatië? Als het op restaurants aankomt, is het in Kroatië niet zozeer de kwaliteit van het eten of de bediening die de prijs bepaalt, maar vooral de locatie. Een pizza kost bijvoorbeeld rond de € 5, maar de prijs kan tot wel 40% hoger liggen bij restaurants in toeristische gebieden. (Vakantie Kroatië duur)
  • Is bellen, sms’en en mobiel internetten in Kroatië duur? Tegenwoordig zijn roamingtarieven binnen de EU gereguleerd. Kroatië is sinds 2013 lid van de EU, dus deze EU-wetgeving geldt ook voor telefoongebruik vanuit dit land. Dit betekent dat telefoonproviders vanaf 1 juli 2017 geen extra kosten meer in rekening mogen brengen voor bellen, sms’en of internetten vanuit Kroatië.
Bekijk hier de prijs van een Kroatië vakantie ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *