Vakantie Kroatië duiken | Een unieke duikvakantie in Kroatië.

Vakantie Kroatië duikenBen je ook helemaal verkocht aan de wonderbaarlijke wereld die zich op de zeebodem afspeelt? Wil je tijdens je vakantie niets liever dan omgeven door aangenaam lauw water al je zintuigen trakteren op een onvergetelijke ontmoeting met de zee? Dan liggen vakantie Kroatië duiken voor jou in één lijn. Heel veel plezier met het uitzoeken van een unieke vakantie in Kroatië en ga lekker duiken! Kom hieronder meer te weten over een prachtige vakantie Kroatië en het duiken (Vakantie Kroatië duiken). Ook heb je de mogelijkheid om zelf informatie toe te voegen aan deze pagina.

Bekijk hier alles over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië duiken:

Alleen al door een korte blik te werpen op de landkaart kan men zich als duikliefhebber verheugen op een bezoekje aan dit prachtige land, want de lange kustlijn en hopen eilanden beloven veel goeds. Kroatië neemt het grootste deel van de Adriatische kust in, en schotelt met trots een van Europa’s beste duikplekken voor. In het Noorden, daar waar de Dinarische Alpen eindigen, bevindt zich Kvarner. Deze opmerkelijk fraaie golf in de Adriatische zee is de dichtste punt bij Oost-Europa om in warm water te duiken. Zo kun je er dus het hele jaar door duiken. Een hele resem duikers voor je hebben er al van de verbluffende muurduiken en rotsige riffen met talrijke hoornkoralen mogen genieten.
Meer naar het Zuiden toe vind je het eiland Vis. Daar liggen duikspots her en der verspreid en kun je eveneens smullen van impressionante Vakantie Kroatië duikenmuurduiken en zelfs oude scheepswrakken.

Aangeraden duikspots in Kroatië zijn:

  1. Plic Tenki: prachtige muurduik waar je onder andere zwartkopzeebrasem en schorpioenvissen kunt spotten.
  2. Het wrak ven de Teti: In dit 70 meter lange scheepswrak komen Conger zeepalingen op bezoek die wel gewoon aan de duikers zijn.
  3. Bisevo Grotto: Deze magische zeegrot biedt vaak een zichtbaarheid van meer dan 25 meter.
  4. De Kathedraal: Deze duikplek niet ver van Zadar toont het lichtspel van verschillende verbonden onderzeese grotten. Hier vind je onder andere octopussen en spinkrabben.
  5. Kornati Archipelago: Hier speelt zich een mooie tafereel af tussen de onderwaterflora- en fauna.
  6. Het wrak van de Taranto: Dit gezonken koopvaardijschip is zeker het ontdekken waard.

De verweerde kustlijn en relatief lage wateren zorgen voor een gevarieerde onderwaterwereld die van Kroatië een interessante duikbestemming maken. Vakantie Kroatië duiken: een veelbelovende mantra die je misschien binnenkort aan den lijve mag ervaren. Wil je overigens een vakantie boeken? Klik dan op één van bovenstaande links om de mooiste reizen te bekijken voor Kroatië.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Wil je meer te weten komen over wat de beste reistijd precies is voor Kroatië? Ga dan naar: www.bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie. Voor meer informatie over Kroatië: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *