Vakantie Kroatië dolfijnen | Dolfijnen in het wild!

Dolfijnen spotten op vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië dolfijnenHeb je altijd al eens dolfijnen in het wild willen zien, ga dan eens naar Kroatië. Behalve dat Kroatië een prachtig land is, kun je hier met een klein beetje geluk deze mooie dieren aan de Adriatische kust bewonderen. Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Kroatië dolfijnen. Ook heb je de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan deze pagina en kan je een beoordeling achterlaten wat je van dit artikel vind. Veel plezier met het vinden van de juiste informatie en eventueel met het boeken van een heerlijke vakantie.

Klik op onderstaande link om de mooiste reizen te bekijken bij de reisspecialist.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Vakantie Kroatië dolfijnen

In de Adriatische Zee komen diverse soorten dolfijnen voor, maar de meest voorkomende dolfijnensoort is de tuimelaar, die we nog kennen uit de oude tv-serie Flipper. Deze gestroomlijnde, grijze dolfijn lijkt altijd te glimlachen en heeft een flesvormige neus. Het zijn sociale en intelligente dieren, die graag even komen buurten als er een boot op het water is. Echter, in de zomer wordt het ze vaak wat te druk en zoeken ze de rust bij de vele eilanden op, Vakantie Kroatië dolfijnenwat verder uit de kust.

Kroatië was altijd een paradijs voor dolfijnen, want het heeft een hoge zeewaterkwaliteit en er is genoeg voedsel voor deze dieren te vinden. Toch neemt het aantal dolfijnen de laatste jaren af. Daarom is er bij het eiland Lošinj in de Kvarner Baai een dolfijnenreservaat gecreëerd. Het instituut Blue World houdt zich bezig met het behoud van de Adriatische Zee, en geeft voorlichting aan bezoekers. Het instituut bestudeert met name de dolfijnen, en men hoopt hiermee de soort te kunnen behouden voor de toekomst. Een keer per jaar wordt een ‘Dolphin Day’ gehouden, die erg leuk is voor jong en oud.

Wil je dus graag dolfijnen spotten in Kroatië, dan kun je het beste dit gebied bezoeken. Je kunt een boot huren en zelf op zoek gaan naar dolfijn. Denk daarbij wel aan het welzijn van de dieren en gooi niets in het water. Nader de dolfijnen ook niet meer dan op 100 meter afstand. Je kunt er ook voor kiezen om met een georganiseerde excursie mee te gaan. Dit kan bij voorbeeld vanaf Waterworld. Als je er dan toch bent, geniet dan meteen van de prachtige natuur die deze streek te bieden heeft of bezoek één van de vele spa’s.

Bekijk hier de mooiste Kroatië vakanties ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *