Vakantie Kroatië bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden op vakantie in Kroatië.
Vakantie Kroatië bezienswaardighedenBen je van plan om op vakantie naar Kroatië te gaan, dan biedt VakantielandKroatië.nl je alle informatie over dit prachtige land. Kroatië biedt een mix aan natuurschoon en culturele hoogtepunten, zodat je een reis naar dit land niet snel zult vergeten. Als je voor een rondreis kiest, voert de reis je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië bezienswaardigheden. Ook heb je de mogelijkheid om deze pagina te delen, een beoordeling achter te laten en kan je eventueel meer informatie toevoegen aan deze pagina wat nuttig kan zijn voor de lezer.

Bekijk hier meer over Kroatië vakanties en bezienswaardigheden ->

Vakantie Kroatië bezienswaardigheden

Het Nationaal Park Plitvicemeren

Dit is één van de mooiste plekken van Kroatië, en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een bosrijk gebied met diverse Vakantie Kroatië bezienswaardighedenschitterende watervallen, rotspartijen, grotten en meren. In dit gebied bevinden zich dieren zoals beren, uilen en otters. Je kunt hier wandelen, fietsen of een boottochtje maken. (Vakantie Kroatië bezienswaardigheden tip)

Het eiland Korčula

Dit kleine eiland ligt aan de Adriatische kust en staat bekend om de kunstenaars die er wonen. Het biedt leuke dorpjes, en men beweerd dat Marco Polo op dit eiland is geboren.

De Kornati-archipel

Deze eilandengroep kent 89 eilanden en is een nationaal park. Toeristen komen hier graag om van de bijzondere flora en fauna te genieten. Je kunt hier snorkelen en duiken in het heldere water, en na afloop een smakelijke lokale maaltijd nuttigen. (Vakantie Kroatië bezienswaardigheden tip)

De havenstad Dubrovnik

In het zuiden van Kroatië ligt de stad Dubrovnik. De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en je vindt er Vakantie Kroatië bezienswaardighedenpopulaire bezienswaardigheden, zoals de prachtige stadswallen, het fort, de kathedraal, diverse paleizen, het stadhuis en het 14-eeuwse klooster. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de schitterende oude haven.

De steden Trogir, Šibenik, Porec en Stari Grad

Andere steden die je zeker niet mag missen, zijn de havensteden Trogir, Šibenik, Porec en Stari Grad. Deze bevinden zich aan de Adriatische kust. Trogir biedt uitzicht op zee en de omliggende heuvels, en je vindt er prachtige gebouwen. Šibenik is één van de oudste steden van Kroatië, en Porec heeft een haven die geliefd is bij toeristen. De oude stad Stari Grad bevindt zich op het eiland Hvar, en biedt tal van historische bezienswaardigheden.

  • Istrië
    Op het schiereiland Istrië bevindt zich de stad Pula met het beroemde amfitheater.
Bekijk hier meer over Kroatië vakanties en bezienswaardigheden ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *