Vakantie Kroatië beste reistijd!

Kroatië: de beste reistijd. Wat is nou de beste reistijd om een vakantie te boeken naar Kroatië?
Vakantie Kroatië beste reistijdEen kustgebied van 4000 kilometer, 1185 eilandjes, steden als Dubronik, Split, Porec en Zagreb en het natuurschoon Plitvice: dat heeft Kroatië. Wanneer je van plan bent één van deze bijzondere plekken of een andere plek in Kroatië te bezoeken, is het handig te weten wanneer je bezoek het meest waard is. Wat is de beste reistijd voor Kroatië? Kom in dit artikel meer te weten over de vakantie Kroatië beste reistijd, ook heb je de mogelijkheid om deze informatie te delen en informatie toe te voegen onderaan de pagina. Veel leesplezier toegewenst.

Bekijk hier meer informatie over vakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië beste reistijd, meer info:

 • Mei
  De beste reistijd heeft vooral te maken met hoe het weer op dat moment is. Wanneer je komt voor een zonvakantie, kun je in de wintermaanden niet in Kroatië terecht. Kroatië wordt als zonbestemming pas interessant vanaf de maand mei. Het kan zijn dat er in mei zonnig weer is, maar het weer is in deze periode erg onvoorspelbaar. In ieder geval is het zeewater dan ongeveer 16 graden. Mei is meer de tijd voor een actieve vakantie in Kroatië.
 • Juni
  Vakantie Kroatië beste reistijdJuni is een geschikte maand om Kroatië te bezoeken. Het weer is in deze maand voorspelbaarder en veelal zonnig. Doordat je nog niet met het hoogseizoen te maken hebt, is het op veel plekken rustiger en minder druk. Dit kan ook financieel voordelig zijn.
 • Juli en augustus
  Juli en augustus zijn de maanden van het hoogseizoen. Over het algemeen is het weer goed en zonnig. Dit verschilt ook enorm van waar je je bevindt. In de zomermaanden kan het in het binnenland nog weer een aantal graden warmer zijn dan aan de kust. Houd hier rekening mee wanneer je een vakantie boekt. Houd ook rekening met het feit dat ook al is het juli of augustus, Kroatië is niet de meest zonzekere bestemming van Zuid-Europa. Wees niet verbaasd als je in deze periode met een regenbui te maken krijgt, maar een verfrissend buitje op z’n tijd hoeft helemaal niet erg te zijn.
 • September
  September is hetzelfde als juni. Het hoogseizoen is voorbij, waardoor de drukte is afgenomen. Je kunt dan voordeliger genieten van het vele moois dat Kroatië te bieden heeft.
Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *