Vakantie Kroatië auto | Met de auto naar Kroatië?

Vakantie Kroatië autoDenk je na over je volgende vakantiebestemming, denk dan eens buiten de gebaande vakantie paden en ga voor Kroatië! Veel mensen gaan voor een zonvakantie naar Spanje of Frankrijk, maar in Kroatië kun je niet alleen volop genieten van de zon en het strand, maar ook van cultuur. Je kunt met het vliegtuig gaan, maar wil je lekker veel vrijheid, dan kun je ook met de auto naar dit Europese land. Het ligt op 1400 kilometer van Utrecht, ofwel 14 uur rijden. Je kunt ervoor kiezen om het stuk in één keer te rijden, of neem wat meer rust en overnacht in bijvoorbeeld Duitsland, waarna je simpelweg doorrijdt naar Kroatië. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Kroatië met de auto (Vakantie Kroatië auto).

Bekijk hier meer over de autovakanties in Kroatië ->

Vakantie Kroatië auto, leuke tips:

Met een auto heb je niet alleen onderweg naar je vakantiebestemming veel vrijheid, maar ook aldaar. Zo kun je allerlei leuke plekken in Kroatië ontdekken:

  • Vakantie Kroatië autoKies je voor het zuiden van het land, dan is jouw bestemming Dalmatië. Een prachtige streek, die gezellige plaatsen herbergt als Split en Dubrovnik. Met name in de laatste stad is het heerlijk toeven op bijvoorbeeld het strand, want Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee.
  • In het midden van Kroatië kunnen wijnliefhebbers hun hart ophalen. Het centrale deel van het land staan namelijk onder meer bekend om haar heerlijke wijnen. Wissel bezoekjes aan wijngaarden af met een kastelentocht om de perfecte vakantiesfeer te beleven!
  • Veel mensen kennen het gebied Istrië en dat is niet verwonderlijk, want deze regio in het noorden van het land is echt de moeite waard. Hier zijn talloze stranden te vinden, evenals gezellige kustplaatsjes. Lekker eten, cultuur snuiven – het kan allemaal in Istrië.
  • Ben je een liefhebber van steden, dan kun je met je auto koers zetten richting de hoofdstad Zagreb. Het culturele leven tiert hier welig. Zo zijn er veel musea en theaters te vinden. Slenter door de gezellige winkelstraten, wie weet ga je wel met een typisch Kroatisch souvenir naar huis!

Autovakantie Kroatië boeken?

Bekijk hier de mooiste rondreizen in Kroatië met de auto ->

Enkele interessante links met nog meer info over Kroatië:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *