Vakantie Kroatië augustus 2017, Kroatië is terug!

Vakantie Kroatië augustus 2017Kroatië was even vergeten voor bijna een decennium na de oorlog (1991-1995), met het uiteenvallen van Joegoslavië. Maar nu is het gelukkig terug als top zomer bestemming. Met haar prachtige kustlijn, oude havens en nationale parken biedt het land alle ingrediënten voor een zon, zee en strand vakantie! Kom hieronder nog veel meer te weten over een vakantie Kroatië augustus 2017!

Van plan om de mooiste reizen te bekijken, te vergelijken en misschien wel een mooie vakantie te boeken voor de maand augustus in 2017?

Bekijk hier dan de mooiste reizen naar Kroatië ->

Vakantie Kroatië augustus 2017

De warme zomerzon

Tussen Noord Kroatië en het zuiden ligt 55 km land. Toch is het klimaat verrassend gelijk. Langs de kust, heerst een mediterraan klimaat, met lange hete zomers en milde winters. De beste tijd om een vakantie hier is tussen begin juni en eind september. In augustus bijvoorbeeld, variëren de temperaturen aan de kust en rond de eilanden tussen de 25 en 32 graden. Als het gaat om neerslag, kunt u niet meer dan 3 tot 6 regenachtig dagen per maand verwachten.

De regio Dubrovnik

Vakantie Kroatië augustus 2017Deze middeleeuwse stad Dubrovnik,aan de Adriatische kust, biedt een strand en een levendige stad aan. Heel wat eilanden zijn ideaal voor een dag uitstap! In de buurt: Kolocep en Korcula. (Vakantie Kroatië augustus 2017)

De Istrische Riviera

Doorheen de geschiedenis hebben verschillende heersers dit gebied doorgegeven tals een ping pong bal. Allerlei oude grootmachten hebben een stempel gezet op het schiereiland aan de Kroatische Adriatische Zee. Niet vergeten: Novigrad, Porec en Pula

De Dalmatische kust

Deze kust lijn en de Kroatische eilanden lopen langs de westelijke rand van het land.
De place to be is de stad Split, die is gepropt met bezienswaardigheden en musea. Daarrond liggen pittoreske badplaatsen en eilanden:

  • Makarska
  • Tucepi
  • Brela

De highlights van Zagreb

De hoofdstad van Kroatië, Zagreb wordt soms over het hoofd gezien. Jammer want het heeft veel te bieden! Deze metropool heeft vele mooie bezienswaardigheden, veel restaurants, cafés en bars, entertainment en evenementen, een reusachtige selectie van hotel accommodaties en is zeer gemakkelijk te bereiken vanaf elders in Europa. Terwijl in augustus de stranden vol liggen met toeristen en ook de plaatselijke bevolking op vakantie trekt,is Zagreb lekker rustig deze tijd van het jaar!

Bekijk hier meer informatie over Kroatië vakanties in augustus 2017 ->

Voor meer informatie over Kroatië zelf: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *