Vakantie Kroatië 4 dagen | 4 dagen Kroatië?

Vakantie Kroatië 4 dagenKroatië is een land met een grote natuurlijke diversiteit en een rijk cultureel erfgoed. Voor een korte vakantietrip van vier dagen, geven we hier enkele topbestemmingen! Kroatië is met het vliegtuig namelijk erg toegankelijk met zijn 3 internationale luchthavens in Zagreb ,Split en Dubrovnik. Zonnebaden en zwemmen zijn nog steeds de nummer één reden waarom mensen Kroatië bezoeken. De populairste stranden in Kroatië zijn het Zlatni Rat strand (Golden Horn) in Bol, op het eiland Brač, en het strand van Punta Rata in Brela. Hieronder is nog veel meer terug te lezen over een unieke vakantie Kroatië 4 dagen.

Bekijk hier meer informatie over 4 dagen in Kroatië ->

Vakantie Kroatië 4 dagen, enkele leuke tips en meer informatie:

Snorkelen en duiken

Vakantie Kroatië 4 dagenKroatië is niet de meest bekende plek in de wereld om te snorkelen. Nochtans gaan menig toeristen en de lokale bevolking snorkelen en duiken in de Adriatische Zee. De kust is meestal rotsachtig en de stranden hebben kiezelsteentjes. Dit soort zeebodem geeft een echt goede onderwater zichtbaarheid en maakt het perfect voor snorkelen of duiken. Een tweede feit is ,dat in Adriatische Zee u geen gevaarlijke zeedieren (zoals haaien, of Barracuda’s) treft.

Ontdek de rijke geschiedenis

Geschiedenis-liefhebbers komen hier echt aan hun trekken. Denk maar aan alle culturen die hier hun sporen hebben achtergelaten: Grieken, Romeinen, Illyriërs, Venetianen, Turken, Oostenrijkers en Hongaren. Zo heb je de oude stad van Dubrovnik, de hoofdstad Zagreb, de UNESCO complexen van Split… Elk van hen is een bezoek waard! Deze steden lenen zich perfect om een vier daagse citytrip te plannen!

Reis Kroatië 4 dagen, meer info

Eten, drinken, sfeer

Eten in Kroatië is verrukkelijk! Kroaten maken hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden ingrediënten. Hun voedsel wordt beïnvloed door vele buurlanden, maar toch is het oorspronkelijke op zijn eigen manier. Aan de kust serveert men typisch mediterrane gerechten met veel groenten, vis en andere zeevruchten.

Liefhebber van olijfolie? In Istrië zijn talrijke olijfolie proeverijen in Rabac, Belic, Chiavalon, Cuj en Kabola Estate.

Wijn is eveneens een belangrijk onderdeel van de Kroatische levensstijl. Verspreid over het land vindt u prachtige wijnkelders en proeverijen naast netjes ingeplante wijngaarden.

4 dagen Kroatië boeken?

Van plan om een mooie vakantie voor 4 dagen in Kroatië te boeken en wil je te weten komen wat er allemaal mogelijk is aan reizen dan kan je bij de reisspecialisten alle mooie reizen terugvinden. Klik op één van de links om de mooiste reizen te bekijken voor dit prachtige land.

Bekijk hier alles over 4 dagen in Kroatië en meer mooie reizen ->

Voor meer informatie over Kroatië: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *