Strandvakantie Kroatië boeken? Alle informatie!

Strandvakantie KroatiëVan een strandvakantie Kroatië te boeken? Dit is zeker een aanrader! Er zijn genoeg prachtige stranden te vinden die niet snel zullen vervelen. Het water is er prachtig blauw en heerlijk verfrissend, je zult het zeker waarderen als het zonnetje er een beetje schijnt. De temperaturen aan de Adriatische kust kunnen in de zomerperiode makkelijk de 40 graden halen. Dat is wel wat anders dan de temperaturen die je gewend bent in ons kikkerlandje. Kom hieronder meer te weten over: waarom een strandvakantie boeken in Kroatië en heb je de mogelijkheid om de strandvakanties en andere reizen omtrent Kroatië te bekijken bij reisorganisaties.

Bekijk hier meer over strandvakanties in Kroatië ->

Strandvakantie Kroatië, meer informatie:

Waarom een strandvakantie Kroatië?

  • Genoeg prachtige rots stranden
  • Prachtig blauw en verkoelend zeewater
  • Verkoelende drankjes en ijs is er spotgoedkoop
  • De kuststreek heeft veel te bieden
  • Je kunt er fantastisch snorkelen

Strandvakantie KroatiëDe kuststreek van Kroatië heeft een rijke historie, veel vakantie aanbod en is bezaaid met leuke restaurantjes en kroegjes. Veel lokale dorpen en steden in het toeristische gebied hebben ‘s nacht vaak een bruisende promenade of nachtleven. Dit zal je zeker niet ontgaan tijdens je eerste strandvakantie Kroatië. Wees overdag echter wel goed voorbereid op de felle zon. Veel toeristen onderschatten dit namelijk behoorlijk en moeten vaak de eerste week behoorlijk op de blaren zitten. Een waterbestendige zonnebrandcrème en een goede zonnebril is zeker geen overbodige luxe.

De stranden die je in Kroatië kunt vinden zijn voornamelijk rots of kiezel. Zandstranden zijn er niet tot nauwelijks te vinden, tenzij deze door de mens zijn aangelegd. De regering vindt het belangrijk dat de kuststreek van kroatië zo weinig mogelijk door de mens wordt aangetast. Gezien de rotsen, schelpen en zee egels is het aan te raden goede waterschoenen te kopen. Je wilt zeker niet je voeten openhalen, dit kan namelijk flink wat roet in het eten van je vakantie gooien.

Gezien het water er vaak erg helder is en je de bodem en vissen zelf met het blote oog goed kunt zien. Is het zeker een aanrader een snorkel set te kopen. Dit kan vaak op iedere toeristenwinkel, supermarkt of nachtelijk promenade. Hierdoor zul je ten volste van de Adriatische zee kunnen genieten.

Bekijk hier de Kroatië reizen en meer informatie ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over Split: https://nl.wikipedia.org/wiki/Split
  3. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  4. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *