Split Kroatië | Informatie over Kroatië Split.

Split: veelzijdige stad.
Split KroatiëSplit is de grootste en belangrijkste stad van de regio Dalmatië in Kroatië en heeft heel wat argumenten in petto om een toeristische trekpleister te zijn. De nabijheid van de zee, de vele mogelijkheden tot daguitstapjes en het historisch erfgoed maken van Split een topvakantie voor het hele gezin.

Wanneer je van plan bent om de mooiste reizen te bekijken voor Kroatië, bijvoorbeeld rondreizen dan kan je hieronder meer informatie inwinnen.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Split Kroatië

Historisch belang
Het Paleis van Diocletianus is één van de grootste trekpleisters van Split en een echte reis naar het verleden. Het paleis zag het levenslicht in de Romeinse tijd en blijft in extreem goede staat bewaard. Voor een kleine prijs kan je dan ook zelf door de gangen dwalen. Vergeet ook geen bezoekje aan de kathedraal van St. Duje en de tempel van Jupiter in de buurt.

Het stadspark
Het stadspark van Split draagt de naam Marjan en is de ideale plek om tijdens je trip een korte wandel- of fietstocht te ondernemen. De berg in het centrum van het park biedt een schitterend uitzicht over de regio en de eilanden voor de kust.

Een evenement meepikken
De zomer is de ideale plek om Split te bezoeken: er vinden in deze periode tal van evenementen plaats die je als toerist maar wat graag Split Kroatiëmeemaakt. Zo zijn de Nachten van Diocletianus een echte aanrader: in toga verkleed rondlopen en eten en drinken in het paleis? Heerlijk toch.

Het strand
Split heeft een heus stadsstrand dat overigens een zandstrand is. Dat is een zeldzaamheid in Kroatië en dus zeker het vermelden waard. Gezien de ligging aan de Adriatische zee is Split dan ook een leuke bestemming voor een streepje zon, zee en strand. Vergeet wel niet op tijd je plek in te nemen: wie te lang wacht heeft hoe dan ook geen plaats meer op het vrij drukke strand van Split.

Split is een prachtige stad in Kroatië die voor elk wat wils in petto heeft. Of je nu een grote fan bent van citytrips, lekker aan het strand liggen of je sportief uitleven maakt niet uit. Split geeft het je allemaal.

Vakantie Split Kroatië

Split: de levendigste stad van Kroatië.

  • Zon, zee en cultuur

Split is de op een na grootste stad van Kroatië. Het is met recht een zeer populaire vakantiebestemming. Gelegen aan zee biedt het een geweldig klimaat, een prachtige boulevard en tal van opties om te genieten van mooie stranden en watersporten. De stad heeft een veelbewogen geschiedenis waardoor je zowel de historische als huidige cultuur van Kroatië op kunt snuiven. Ook aan leuke horeca tentjes ontbreekt het niet in de stad. Van koffie tot diner tot een bruisend uitgaansleven: Split heeft het allemaal. Split is het hele jaar door een bezoekje waard, maar de maanden net buiten het hoogseizoen zijn ideaal. Mei, juni en september bieden minder drukte en een net iets lagere temperatuur, wat je bezoek perfect maakt. Je kunt van Amsterdam rechtstreeks naar Split vliegen in zo’n 3,5 uur. Een reis per auto naar Split KroatiëKroatië kan ook.

  • Dit wil je echt niet missen

In Split is er zoveel te zien dat je eigenlijk geen verkeerde afslag kan nemen. Er zijn daarnaast een paar plekken die je echt niet wilt missen tijdens een bezoek aan de stad. Hieronder een selectie van de prachtigste plekjes van Split.

  • Boulevard Riva is waar de hele stad ’s avonds samenkomt. Er wordt geflaneerd en genoten van ijsjes en cocktails, met het prachtige water op de achtergrond. Ook overdag is het goed vertoeven op de boulevard, voor een wandeling en een kopje koffie bijvoorbeeld.
  • Het Paleis van Diocletianus omvat de mooiste overblijfselen van het Romeinse Rijk in Split. Het vormde 18 eeuwen geleden het absolute hart van de stad. Ook tegenwoordig zijn de straatjes en pleintjes in dit gebied zeer levendig.
  • Split heeft niet alleen een rijke cultuur, ook de stranden zijn een bezoek waard. Bacvice, Bene en Kastelet zijn de mooiste plekjes aan zee.
  • Het groen in de stad vind je bij Marjan. Deze heuvel met een schitterend dennenbos biedt verkoeling in de zomer en een mooi uitzicht over Split.
Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over Split: https://nl.wikipedia.org/wiki/Split
  3. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  4. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *