Rondreizen in Kroatië | Unieke rondreizen.

Rondreizen door Kroatië.
Rondreizen in KroatiëVan plan te gaan rondreizen in Kroatië? Dit is meer dan alleen een aanrader! Het land heeft zelfs voor een avonturier als jou meer dan genoeg te bieden. Ook als je budget niet zo ruim is als de wat oudere vakantieganger. Het onderdak, eten en drinken is er zeer betaalbaar te noemen, zeker als het vergelijkt met Nederlandse prijzen. Kom hieronder meer te weten over rondreizen in Kroatië.

Direct de mooiste rondreizen bekijken voor Kroatië? Klik dan op onderstaande link.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Rondreizen in Kroatië, tips en meer informatie:

Tijdens het rondreizen in Kroatië is het zeker aan te raden de hoofdstad Zagreb te bezoeken. Hier is meer dan genoeg te doen, wat je ook zoekt, om je een paar weken bezig te houden. Met name tijdens de avonduren is er sprake van een bruisend uitgaansleven. De rijke geschiedenis van de regio gaat duizenden jaren terug en zeker in steden als Pula, Split, Zadar en Trogir zie je dit bijna overal terug. Denk aan grote prachtige forten, imposante kastelen tot aan adembenemende amphitheaters.

Waarom gaan rondreizen in Kroatië?

  • Prachtige landschappen met een rijke geschiedenis
  • Zon, zee & rotsstranden
  • Rondreizen in KroatiëJe kunt er heerlijk eten en drinken voor een klein budget Gemoedelijke mensen
  • Gemoedelijke mensen (Rondreizen in Kroatië)
  • De kuststreek is een schat voor de ware ontdekker

Wees bij je rondreis goed voorbereid op het rotsachtige gebied en de felle zon. Neem een goed paar schoenen, flink wat zonnebrandcrème en een behoorlijke eetlust mee. Je zult in ieder kustdorpje wel een leuk restaurantje of kroegje vinden. Ook aan zon zul je niet tekort komen, dit is waarschijnlijk het grootste gevaar voor de gemiddelde toerist. Zeker als je van plan bent het volste te genieten van de Adriatische zee.

Er zijn genoeg rots- en kiezelstranden langs de kust te vinden die voor verkoeling kunnen zorgen. Het water is er heerlijk fris, prachtig blauw en vaak kristalhelder. Wees echter wel voorzichtig en kijk uit voor de vele zee egels. Je wilt er echt niet door gestoken worden. Dit kan behoorlijk wat roet in het eten van je prachtige rondreis gooien. Koop dus een goed paar waterschoentjes en als je de kans krijgt ook een snorkelset. Kortom, laat je verrassen maar wees voorbereid op een prachtige vakantie!

Rondreizen naar Kroatië, meer leuke tips:

Rondtoeren in Kroatië.
Kroatië biedt de ideale mix van culturele bezienswaardigheden en het idyllische platteland. Je kunt er ’s ochtends zwemmen in een turquoise meer, daarna wandelen door middeleeuwse straten en in de namiddag genieten van de rotsachtige plateaus en weilanden in een verlaten gebied. Kroatië, het land met de “1000 eilanden” combineert cultuur, natuur en avontuur op een relatief kleine oppervlakte. Er is een breed scala aan recreatieve activiteiten en een ruim aanbod van regionale gerechten met heel veel lokale specialiteiten. Met zo’n grote toeristische diversiteit zou het heel jammer zijn om zich te beperken tot slechts één bestemming in Kroatië. (Rondreizen in Kroatië)

Rondreizen in KroatiëVoor de lekkerbekken.
“Culinaire” toeristen kunnen genieten van de Istrische wijnroutes langs Malvasija of zich laten begeleiden door een professionele truffelverzamelaar in hun zoektocht naar de prachtige knollen. Op het schiereiland Peljesac staan proeverijen van rode wijn en uitstapjes naar oesterkwekerijen op het programma.

Voor de actieve vakantieganger.
Naast de begeleide raftingtrips kun je ook een kanosafari ondernemen of gaan klimmen in de bergen. Kortom, er is alles voor de actieve vakantieganger. Er zijn ook vakantiegangers die “eilandhoppen” combineren met fietstochten. Een populaire tocht leidt van Split op de eilanden Hvar en Korcula naar Dubrovnik en de Makarska Riviera. Veel bezoekers van Istrië verkennen op het schiereiland de prachtige Romeinse stad Porec en zijn omgeving. Neem de route via Novigrad, Grožnjan en Motovun en Pazin, voordat je terugkeert naar het vertrekpunt Porec.

Cruisen.
Wie kiest voor een cruise, en het Adriatische land wil leren kennen vanaf het water kan deelnemen aan meerdaagse tochten door een combinatie van de bus of de auto met de veerboot. Je kunt afzonderlijke regio’s, of heel Kroatië verkennen. Het brede spectrum op Kroatië varieert van panoramische rondvluchten en boottochten naar culturele wandelingen. Er is ook een breed scala voor natuurliefhebbers. Je hebt de keuze tussen “Whitewater Expedities”, cave verkenningen en excursies om vogels te spotten.

Bekijk hier meer informatie over Kroatië reizen ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *