Rondreis Kroatië Zagreb | Rondreis Zagreb.

Kroatië: citytripping in Zagreb. Kom in dit artikel meer te weten over het maken van een rondreis door Kroatië Zagreb. Veel leesplezier toegewenst.
Rondreis Kroatië ZagrebGa je op vakantie naar Kroatië en ben je van plan een bezoekje te brengen aan de hoofdstad? Wij laten je weten wat er zoal in Zagreb te doen is. Kom hieronder meer te weten over een rondreis Kroatië Zagreb. Ook heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist een prachtige rondreis te boeken.

Van plan om een mooie rondreis te maken door Kroatië en wil je te weten komen wat er allemaal mogelijk is? Door hieronder op één van de links te klikken kom je direct bij de reisspecialist terecht. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer over rondreizen door Kroatië Zagreb ->

Rondreis Kroatië Zagreb

Op de berg, aan de rivier.

Zagreb is gelegen in de heuvels van de berg Medvednica en aan de oever van de river Sava. De stad is pas na de val van het communisme echt opgebloeid, maar is nu erg invloedrijk in Centraal Europa. Er zijn tal van monumenten in de stad te vinden, maar ook genoeg terrasjes, theaters, galeries en musea.

Oud en nieuw.

Rondreis Kroatië ZagrebZagreb is opgesplitst in twee delen: de oude stad Gornji Grad (Bovenstad) en het moderne gedeelte Donji Grad (Benedenstad). Gornji Grad ligt in de heuvels en bestaat uit de twee administrieve districten Kapitol en Gradec. Donji Grad ligt in het dal en is het moderne gedeelte van de stad. Het centrum van Zagreb is Trg Zrinjevac en Ban Jelacic Square vormt het middelpunt. Dit plein is in de zeventiende eeuw ontstaan en vernoemd naar de graaf Josip Jelacic, van wie ook een standbeeld op het plein staat. Ban Jelacic Square is niet alleen populair bij toeristen, maar is ook bij de lokale bevolking erg geliefd. (Rondreis Kroatië Zagreb)

Het museum van gebroken relaties.

In Zagreb is genoeg te zien en te doen om je enkele dagen zoet te houden. Zo zijn er verschillende musea en parken te vinden in de hoofdstad van Kroatië. Je vindt hier onder andere het Museum of Broken Relationships. Dit is een museum gewijdt aan verbroken liefdes en werd in 2011 zelfs beloond met een award voor Europa’s meest innovatieve museum. Daarnaast moet je zeker een bezoekje brengen aan De Kathedraal van Zagreb: met torens van ruim honderd meter hoog is dit de blikvanger van Kaptol, de oudste wijk van de stad. Wat je ook gaat doen in Zagreb, vervelen zul je je zeker niet. (Rondreis Kroatië Zagreb)

Bekijk hier meer over rondreizen door Kroatië Zagreb ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *