Rondreis Kroatië trein | Met de trein door Kroatië?

Tips voor een rondreis door Kroatië per trein.
Rondreis Kroatië treinKroatië is een land dat in het zuiden grenst aan Montenegro en in het noordoosten met Hongarije. Zo verbindt het land het zuidelijkste deel van Europa met Centraal-Europa. Eén manier om door dit bijzondere land te trekken, is per trein. Hier vind je enkele tips voor het kiezen van de juiste rondreis Kroatië trein. Ook heb je de mogelijkheid om bij een reisorganisatie een mooie rondreis te boeken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis!

Wil je direct de mooiste reizen bekijken die er te maken zijn in Kroatië dan kan je hieronder meer informatie inwinnen.

Bekijk hier de Kroatië rondreizen en meer ->

Rondreis Kroatië trein, enkele leuke tips:

  1. Tip 1: Niet heel Kroatië is bereikbaar per trein. In Nederland heeft vrijwel elk stadje een eigen treinstation, maar in Kroatië is dit anders. Met name in het zuiden en het midden van het land is het treinverkeer onderontwikkeld. Toch kan je bijvoorbeeld Split per trein bereiken en ook Istrië kent treinverbindingen. Wanneer je echter naar een kleinere plaats in het zuidwesten van Kroatië wil reizen, dan zal je ook een deel van je reis per bus moeten afleggen.
  2. Rondreis Kroatië treinTip 2: Zagreb is per trein goed bereikbaar vanuit het buitenland. In Zuid- en Centraal-Kroatië is weinig treinverkeer, maar in het noorden van het land, waar onder andere de hoofdstad Zagreb ligt, zijn er juist volop treinverbindingen. Zo rijden hier niet alleen binnenlandse treinen, maar ook lopen er tal van buitenlandse treinverbindingen tussen Zagreb en steden zoals Belgrado (Servië), Boedapest (Hongarije), Wenen (Oostenrijk), Ljubljana (Slovenië) en Triëst (Italië). (Rondreis Kroatië trein)
  3. Tip 3: verken vóór je reis al de treinverbindingen op een kaart. Indien je zoveel mogelijk per trein wil reizen, gebruik dan een kaart met alle treinverbindingen om je rondreis door Kroatië te plannen. Zo weet je zeker dat je alle Kroatische plaatsen die je wil bezoeken ook kunt bereiken met jouw rondreis Kroatië trein.
  4. Tip 4: kies voor een kaartje in de eerste klas. In Kroatië is de eerste klas veel stiller en comfortabeler dan de tweede klas. Het prijsverschil is bovendien niet erg groot.
  5. Tip 5: op de Engelstalige website van ‘de Kroatische NS’ vind je alle treinreistijden. Bezoek de website van HŽ Putnički Prijevoz voor alle vertrek- en aankomsttijden van treinen. Online treinkaartjes kopen is hier eveneens mogelijk.
Bekijk hier de Kroatië rondreizen en meer ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *