Rondreis Kroatië tips | Tips voor een rondreis.

Rondreis Kroatië tipsEen Rondreis door Kroatië heeft voor elke soort reiziger wel een streek die hem boeit. Kroatië bestaat ui prachtige natuurgebieden, historische dorpjes, culturele steden, mooie stranden, drukke havens en noem maar op. Kom hieronder enkele leuke tips tegen voor het maken van een rondreis, de hoogtepunten welke je echt ervaren moet hebben (rondreis Kroatië tips).

Wil je de mooiste reizen overigens bekijken die er te maken zijn en nog meer leuke tips dan kan je op één van onderstaande links klikken.

Bekijk hier de Kroatië rondreizen en meer tips ->

Rondreis Kroatië tips, enkele tips op een rij.

Rondreis Kroatië Tips om te bezichtigen of te bezoeken

  1. Dubrovnik omringd door oude stadsmuren met een autovrijcentrum. Deze historische stad heeft talloze kerken, paleizen en andere oude gebouwen die een bezoekje waard zijn. Als voetganger kan je uren kuieren door het oude centrum en de verschillende pleintjes en terrassen ontdekken.
  2. De Meren van Plitvice: Deze liggen in het natuurpark van Plitvice. Deze 16 azuurblauwe, sprookjesachtige meren zijn een uniek fenomeen in Europa. Ze worden verbonden door 92 watervalletjes, ze zijn omringd door prachtige fauna en flora. De meren zijn Rondreis Kroatië tipsgevormd door natuurlijke kalkstenen dammen.
  3. De eilanden van Kornati: Het water heeft een constante temperatuur van 25 graden. De eilanden van Kornatie is de grootste archipel van de Middellandse Zee. Deze eilandengroep bestaat uit 147 eilanden De meeste van de eilanden zijn gewoon rotsblokken. Maar er zijn enkele eilandjes waar je rustig kan genieten van een zon – zee – strandvakantie
  4. Split: Met het best intacte paleis uit de tijd van de Romeinen. Dit paleis werd gebouwd in de 4e eeuw door keizer Diocletianus. Ook op de lijst van werelderfgoed. Je vindt er talloze winkels, restaurants, bars en huizen die nog in deze Romeinse overblijfselen gevestigd zijn.
  5. De autovrije stad Korcula, de geboorteplaats van Marco Polo ligt op een schiereiland omringd door de zee. De straten zijn in visgraatmotief. Zo kan je nooit verdwalen. Bezienswaardigheden zijn de Sint-Marcuskathedraal en de enorme kerkschat en de Allerheiligenkerk met zijn iconen.
  6. Varazdin is een barokstadje genoemd naar Wenen in het klein met een rijke architectuur zoals een prachtig kasteel met koninklijke allure.
Bekijk hier de Kroatië rondreizen en meer ->

Enkele interessante links:

  1. Informatie over het klimaat van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/klimaat-kroatie/
  2. Informatie over de beste reistijd van Kroatië is te vinden op: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-kroatie/
  3. Informatie over Kroatië zelf is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kroati%C3%AB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *